En lederartikkel om året som har vært

Caroline: Skal vi liksom skrive en sånn typisk nostalgisk tekst om året som har vært nå? Ekke det veldig klisjé?

Fanny: Veldig klisjé, og ikke så veldig oss. Men vi må vel leve opp til forventningene?

Caroline: Ja, nå er vi jo ansvarlige redaktører… Så kanskje på tide å være litt ansvarlige? Eller, late som i alle fall.

Fanny: Ja, jo, vi kan jo prøve.

En seriøs leder

We made it through yet another year, you guys. Gratulerer. Til oss alle. Klapp på skulderen. Virkelig. Den siste innspurten har vært tøff - the same procedure as every year, IMK. De drar oss gjennom gjørma hvert år. Sånn er det å være student. Men vi vil jo heller ikke være foruten det tøffe, mørke, dystre og kjipe, for på den andre siden er jo de hyggelige og fine tingene. Og i denne utgaven skal vi svippe innom nettopp det.

Vi har prøvd å holde det koselig i årets siste utgave. Noe vi kanskje også trenger? Med alt som har skjedd ute i verdenen, samt vårt lille land, føles fremtiden uviss og tidvis skummel. Mange av oss har nok følt på en maktesløshet. Vi får ting tett på gjennom skjermene våre, samtidig som det vi ser på er så langt unna, og så ute av vår kontroll. Det gjør noe med oss, på både godt og vondt. Det gode med det er at vi blir litt ekstra takknemlige over det vi har. I tillegg sparker jula i gang den samme følelsen. I juletidene tenker vi litt ekstra over hvor godt vi faktisk har det. Tross skyhøye leiepriser, stive rygger etter lange lesesaldager og en litt slankere lommebok enn året før (les: lutfattig). Det er nok av hverdagsbekymringer, og vi sparer de gjerne til januar!

I årets siste utgave vil vi tilby en liten trøst. Du vet hva legen sier: den beste medisinen er latter. Og selvfølgelig god søvn, mindre stress, sunnere kosthold, men samtidig å kunne kose seg med litt usunt, for det går jo igjen på den psykiske helsa. Med andre ord kan vi ikke hjelpe deg med alt du måtte trenge, men det vi kan hjelpe med er: en god dose med latter og hyggelige følelser. Det trenger vi sårt, alle sammen nå! Media har mye gøy å by på, og det er noe vi skal utnytte til det fulle. Om det så er spill, musikk, foto eller teknologiens framskritt på KI-fronten.