En lederartikkel om tiårets ende

Tiårets ende er her, og vi gjør oss alle klare for nye muligheter, nye utviklinger, og ikke minst nye tider som er i anmarsj. Men som historien har lært oss, må man aldri glemme det som har skjedd for å unngå at det skal skje igjen, så hvorfor ikke reflektere litt over hva tiåret 2010-2020 førte med seg?

Les mer
Vesten snus på hodet av flyktningstrømmen

Flyktningkrisen i verden har vært, og – som vi fortsatt er vitne til i dag – er en av de mest sentrale hendelsene som har skrevet seg inn i historiebøkene det siste tiåret. Men lyset i enden av tunellen er enda ikke å se, idet flere hiver seg på diskusjonen om hvordan man skal løse flyktningkrisen.

Les mer
Den arabiske våren: Opprør og sosiale medier

En av tiårets første store hendelser, og samtidig en av de største. Folkeopprøret mot autoritære regimer i Nord-Afrika og Midtøsten har satt sitt spor. Men levde Den arabiske våren opp til forventningene? Hvilken rolle spilte sosiale medier? Og er det nå blitt høst, sommer eller vinter?

Les mer
#MeToo

#MeToo ble et oppgjør med gjerningsmenn, men også med en hel kultur, med hvordan vi som samfunn håndterer, ser på og snakker om – eller ikke snakker om – seksuell trakassering og overgrep. Men både #MeToo-sakene og bevegelsen vil fortsette inn i det nye tiåret.

Les mer
Et tiår på norsk kino!

Med et tiår som passerer er det mye å se tilbake på, og hvorfor ikke ta en titt på hvilke filmer vi har fått med oss mellom fidgetspinners, Vine, Pokemon Go og diskusjoner om fargen på en kjole? Her er de mest sette filmene på norsk kino de siste ti årene.

Les mer
NSA-filene og Edward Snowden

Den 6. juni 2013 avdekket The Guardian og Washington Post de første hemmelighetsstemplede dokumentene om det amerikanske etterretningsorganet National Security Agency (NSA) sitt globale overvåkningsnettverk. Varsleren var, den nå verdenskjente, Edward Snowden, og det som fulgte skulle sette diplomati, og pressefrihet på prøve.

Les mer