Strømming & nedstenging – filmens brutale år

Et virkelig annerledes, vanvittig og merkelig år – det er mye som kan sies om 2020, og pek meg gjerne til en del av samfunnet som ikke har fått gjennomgå hardt dette året. Men utrolig nok, som en av de få større kulturvirksomheten, kan det late til at filmmediet har klart seg overraskende bra. Så hvordan ble dette brutale året for filmmediet egentlig?

Les mer
Spillenes fantastiske år

Spillmessig har 2020 vært et bra år, vi har hatt mye tid og lite å gjøre. Mange har brukt denne tiden på å spille, både og nye og gamle ting. Derfor har det også vært mye spenning til årets The Game Awards, som gikk stabelen 10. november. Awardsen ble etablert i 2014 av Geoff Keighley, og er spillkritikerens hyllest til industrien, pluss trailere til neste års store spill.

Les mer
Et tilbakeblikk på PRESSET.s dekning av mediene under pandemien

Det er ikke til å komme unna – medieåret 2020 er sterkt påvirket av koronapandemien, i likhet med resten av samfunnets fasetter. Mediene har lenge opplevd store endringer i publikums bruksvaner, noe som har vært til stor fordel for en rekke sosiale medier. I denne artikkelen tar vi derfor et tilbakeblikk på hvordan pandemien har påvirket medielandskapet, spesielt fra et politisk perspektiv.

Les mer