Nytt kvinnemagasin med Tusvik i spissen

Nyhetsartikkel - Ida Andersen

Komiker Sigrid Bonde Tusvik lanserer nytt «folkefinansiert» kvinnemagasin sammen med journalist Ida Eliassen-Coker. Målet er å sette dagsorden.

rawpixel-369784-unsplash.jpg

Magasinet vil bestå av feministisk innhold og skal etter planen starte på kvinnedagen 8. mars. Ifølge Dagens Næringsliv har opprettelsen av magasinet fått 200.000 kroner i støtte fra Fritt Ord - stiftelsen, resten av pengene kommer foreløpig fra Coker sin egen lomme.

Lite styrt at annonseinntekter 

Dagens Næringsliv skriver at bladet etter planen skal fullfinansieres gjennom en «folkefinansiering». Dette vil i praksis gå ut på man tegner et abonnement dersom man er interessert i bladet. Opplaget skal styres direkte av denne etterspørselen og med dette vil leserne selv være med å finansiere innhold som er lite styrt av annonseinntekter. 

Hva vil kvinner lese om? 

Eliassen-Coker sier til Dagens Næringsliv at de ikke skal skrive om sminke eller slanking, og heller ikke bruke retusjert reklame. Dette er i tråd med en spørreundersøkelse paret gjorde rett før jul. Spørsmålet var hva norske kvinner helst vil lese om i et magasin. Resultatet ble et kvinnemagasin ved navnet «altså», hvor første utgave etter planen skal komme i april. 

- Det er et bidrag til at kvinner ikke bare vil lese om pjatt. Hvilken hudkrem man må ha, hvordan man skal legge rouge - og den der highlighter-greia jeg aldri har skjønt hva man skal bruke til, sier Sigrid Bonde Tusvik til Dagens Næringsliv

Eliassen-Coker lover i tillegg et spenn i temaer, men tror kvinnehelse blir høyt oppe på agendaen. Hun sier til Dagens Næringsliv at målet med magasinet er å sette dagsorden, med å ta opp saker som ingen andre har. 

Bidrag til debatten 

I den pågående debatten om både endringene i abort-loven og ved utnevnelsen av den utvidede regjeringen, har Tusvik markert seg. I demonstrasjon mot utnevnelsen møtte hun og flere andre blant annet opp utkledd som jentene i den amerikanske serien «Handmaid´s tale». Hun ble også mye omtalt i mediene etter at hun forlot Humorprisens etterfest i protest mot at ingen kvinner vant. Etter dette skrev hun en kronikk i Dagbladet, kalt «Herreprisen 2018». 

Med det nye kvinnemagasinet på vei, viser Tusvik seg igjen som svært engasjert i debatten om kvinners rettigheter.