IKEA lanserer 3D-printet gaming-utstyr

Nyhetsartikkel - Mathea Arsky

IKEA satser for fullt på gaming-markedet med lanseringen av spesialtilpassede, 3D-printede produkter som på ergonomisk vis skal forbedre gaming-økter.

Ikea har lenge henvendt seg til gamere. Skjermdump:  IKEA.com

Ikea har lenge henvendt seg til gamere. Skjermdump: IKEA.com

IKEA har lenge hatt en finger med i spillet i gaming-verdenen. Møbelgiganten har promotert produktene sine som egnet for en tilfredsstillende gamingopplevelse, men lanserer altså nå spesiallaget gaming-utstyr. 

Under presentasjonen av produktlanseringen ble det vist en video som etablerte gaming-markedets behov for utstyr som bidrar til mer komfortable økter. Det er dette behovet IKEA har som mål å dekke. Markedet er ifølge IKEA på hele 2 milliarder mennesker, noe som gjør det lukrativt å henvende seg til disse.

Produksjonen skjer i samarbeid med selskapet UNYQ, som spesialiserer seg på 3D-printing av ortopediske, og nå ergonomiske, produkter, og svenske Area Academy som arbeider med pedagogisk strukturering innenfor e-sport.  I først omgang lanserer de tre produkter; en kabelordner til musen, støtte til håndleddet og et sett med WASD-taster. Produktene printes etter forespørsel gjennom en app som tar både mål og scanner for å kunne spesial tilpasse produktene. Denne prosessen beskriver IKEAs designsjef Marcus Engman som spesielt innovativ for selskapet da fabrikken kommer hjem til forbrukeren. 

Appen som skal kunne ta mål til printingen. Skjermdump:  IKEA/Youtube

Appen som skal kunne ta mål til printingen. Skjermdump: IKEA/Youtube

Produksjonsprosessen skal ifølge en representant for UNYQ ha foregått siden våren 2018. Produktsamarbeidet vil derimot ikke utgis til forbrukere før enn til neste år melder geek.com, uten å gi en nærmere spesifisering av måned eller årskvartal. Geek.com beskriver produktene som uoriginale, men produksjonsmåten skal derimot være nyskapende innenfor gaming-universet. 3D-printing har revolusjonert måten produkter kan tilpasses hver enkelt forbruker, og denne lanseringen er derfor et spennende innblikk i både IKEAs og utallige andre selskapers design-fremtid.