Netflix har kommet for å bli

Artikkel - Ariam Amanuel

charles-deluvio-464963-unsplash.jpg

Orange Is The New Black, Stranger Things og House Of Cards er bare noen av de store Netflix hitsene. Det som startet som en bedrift med utleie av filmer i 1997 har i dag vokst til å bli en av de største strømnings tjenester som er verdt mer enn 100 milliarder dollar. De har i dag over 100 millioner abonnementer fra 190 forskjellige land.

Netflix og andre strømnings tjenester har gjort det mulig for folk til å få en større frihet til hva de vil se på og når de vil se på det. Man slipper stresset med å kjappe seg hjem fra skolen for å se på den nyeste episoden av favoritt TV serien din. I tillegg kan du også velge hva du vil se på når du vil. Du trenger ikke å vente til filmen du vil se skal komme på TV. I tillegg har Netflix endret måten vi ser på serier. Det såkalte kjente begrepet «binge watching» eller det å ha TV maraton kan vi takke Netflix for, eller hvertfall for å gi begrepene en ny betydning. Netflix sine egne produserte serier legger ut alle episodene på en dag, så du kan ha et maraton i stua og se på så mange episoder du vil. Det er også billig. For bare 79kr i måneden kan du se på så mange filmer og serier du vil, isteden for å kjøpe en kinobillett til over 100 lappen. 

De siste årene har Netflix også begynt å produsere sine egne serier og filmer som nevnt ovenfor og de har fått med seg flere kjente skuespillere i filmene deres. De har også kjøpt opp serier fra TV kanaler og produsert flere sesonger videre. Men hva betyr dette for vanlig TV og kino? Netflix kjøper seg rettigheter til filmer og produserer de videre og legger det rett ut på plattformen deres før de kommer ut på Kino. Det er klart at kinomarkedet taper på dette, og flere i kinobransjen har reagert negativt på dette. Flere velger også å se på serier via Netflix isteden for på TV, så dette er noe de forskjellige TV kanalene også taper på. 

Akkurat nå ser det ut som det er TV ´n som er i størst fare, med tanke på alle de egen produserte seriene som Netflix lokker med. Kino er en kultur for mennesker som vi bruker som sosialisering, så det skal litt til for at Netflix tar over for kinobransjen. Men det betyr fortsatt ikke at kinobransjen ikke er truet.

En ting er sikkert og det er at Netflix har kommer for å bli.