Nå blir det film!

Foto: AMC

Foto: AMC

Artikkel- Scott Sjøstrøm

Fem år etter Breaking Bad gikk av lufta, blir det nå laget film basert på det dystre universet. Dette «vet» vi foreløpig om det ferske prosjektet.

Det har gått over ti år siden første episode av den legendariske tv-serien Breaking Bad gikk på lufta, verden over. Siste episode av den fem (og en halv?) sesonger lange kritikerroste serien, skapt og regissert av Vince Gilligan, ble sendt fem år senere i 2013.

I ettertid har det blitt laget spinoffserie av Breaking Bad, da med den sleipe advokaten kjent som Saul Goodman i hovedrollen. «Better Call Saul», som serien så kjent heter, viser sider og historier av den originale serien som gir seere over hele verden svar på en rekke spørsmål knyttet til det dystre universet. Serien er i likhet med sin forgjenger kritikerrost over hele verden.

Breaking Bad blir spillefilm

Nye rapporter viser likevel at det er mer å ta i fra historien som utspiller seg i ørkenlandskapet i den amerikanske byen Alberquerque.

For en drøy uke siden meldte Hollywood Reporter at det nå visstnok skal bli laget film basert på Breaking Bad-universet. Slash Films kan også melde at det denne gangen også vil være serieskaper Vince Gilligan som skal stå for manus og produksjon.

Det er foreløpig knapt med detaljer som er gjort kjent for offentligheten, men det er likevel en del rapporter som kan gi oss en pekepinn på hva vi kan forvente oss av filmen.

Prosjekt «Greenbrier»

Det har i lengre tid sirkulert et rykte i industrien om at en film knyttet til Breaking Bad, med arbeidstittelen «Greenbrier», har vært under planlegging.

Produksjonen skal i følge Hollywood Reporter igangsettes allerede denne måneden, uten at vi vet hvilke skuespillere som står på rollelisten. Det er naturligvis knyttet stor spenning til sistnevnte tema, da mange håper vi får se Bryan Cranston og Aaron Paul igjen bekle rollene som protagonistene Walter White og Jesse Pinkman.

Ryktene om Aaron Pauls comeback har skutt fart, da filmen visstnok skal følge en fanget manns rømningsforsøk. Som mange vet avsluttet originalserien med at Jesse Pinkman kom seg ut av fangenskap, etter og blitt holdt som narkokokk-slave av en nynazist-gjeng over lengre tid.

«Vær så snill, ikke gjør det!»

Nyhetene om at det skal bli laget film fra Breaking Bad-universet har av mange blitt møtt med stor spenning, og ikke minst begeistring. Det er likevel ikke alle som er like positive til den ferske nyheten.

Den britiske film-journalisten i The Guardian, Stuart Heritage, er veldig kritisk til prosjektet. «Breaking Bad-serien var rik tilfredsstillende. En film hadde blitt totalt overfladisk», skriver Heritage.

Om Heritage har rett vil vi omsider få svar på, men enn så lenge må vi smøre oss godt med tålmodighet og vente i spenning.