Tidenes mest sette Disney-trailer

Artikkel- Scott Sjøstrøm

Bilde: Disney

Bilde: Disney

Høsten 2016 ble det gjort kjent at Disney skal filmatisere en ny versjon av klassikeren «Løvenes Konge». Nå har første trailer for filmen kommet ut, og den har allerede knust Disney-rekorden for mest sette trailer de første 24 timene, noensinne.

Siden det ble annonsert at Disney skal lage en ny versjon av klassikeren fra 1994, har det jevnlig kommet flere detaljer rundt prosjektet, som gir oss en pekepinn på hva vi har å forvente oss av filmen.

2. November 2017 ble rollelisten for filmen sluppet, med et stjernegalleri av de sjeldne. Her kom det frem at verdenskjendisen Beyonce Knowles skal bekle rollen som Nala, som er Simbas bestevenn i originalfilmen. Sistnevnte karakter skal spilles av skaperen av tv-serien Atlanta, Donald Glover, som også er kjent som rapper under aliaset Childish Gambino.

Det er viktig å peke ut at de kun skal bidra med stemme til karakterene, da karakterene de skal portrettere er dataanimerte dyr som eksempelvis løver og bavianer.

Verdensrekord

22. November kom den første virkelige smakebiten for den mye etterlengtede filmen, og folks nysgjerrighet knyttet til prosjektet har allerede ført til at «Løvenes Konge» slår nye verdensrekorder.

Traileren fikk nærmest hele 225 millioner visninger de første 24 timene, og er med det den mest sette Disney-traileren det første døgnet, noensinne. Bare superheltfilmen «Avengers: Infinity War» har blitt sett av flere de første 24 timene, med 238 millioner visninger.

Nyinnspillingens trailer er en tro «kopi» av traileren for originalfilmen. Forskjellen mellom de to filmene (som vi vet så langt), er at nyinnspillingen skal være en hyperrealistisk versjon av historien. Den nye traileren bekrefter dette, med spektakulære bilder og animasjoner.

Sommeren 2019

Nyinnspillingen av «Løvenes Konge» har verdenspremiere 19. Juli 2019. Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål knyttet til prosjektet, men heldigvis er det en del ting vi allerede har fått bekreftet fra produksjonsselskapet.

I og med at nyinnspillingen virker å være en kopi av originalfilmen, er det ikke særlig overaskende at Hans Zimmer står for komponeringen, også denne gangen.  Elton John, som i 1994 bidro med blant annet «Can you feel the love tonight», står også oppført på lista med musikkbidrag til filmen. «Can you feel the love tonight» vant for øvrig Oscar i 1995 for beste originalsang.

Andre ting vi vet er at Seth Rogen skal gi stemme til den folkekjære karakteren som vortesvinet Pumba, og at James Earl Jones igjen skal bekle rollen som Simbas far Mufasa. Vi kan ikke gjøre annet enn å glede oss, og vente i spenning på hva vi får se.