Apple lanserer strømmetjeneste

Artikkel - Scott Sjøstrøm

Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Mot slutten av fjoråret ble det spekulert i at Apple ville ta opp kampen mot Netflix, og lansere en egen strømmetjeneste. Mandag 25. mars blir det sannsynligvis virkelighet av påstanden.

Nyhetsmediet Bloomsberg kan rapportere at Apple skal den 25. mars holde et såkalt «special event», der mange store navn står på gjestelista. Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og regissør JJ Abrams er blant dem som vil bevitne Apples splitter nye lansering, som etter alt å dømme vil være en strømmetjeneste for film og serier.

Strømmetjenesten vil i likhet med blant annet Amazon Prime og Netflix være abonnementbasert, og koste en månedlig sum for brukerne. Kildene har ikke ville latt seg identifisere, men Mark Gurman, som er en av artikkelens forfattere, har i lang tid blitt karakterisert (av blant annet dinside.no) som en treffsikker journalist på dette området.

Det er ventet at tjenesten vil offisielt bli lansert til sommeren. Tjenesten vil ifølge Bloomsberg bli integrert i Apples TV-app, som ble lansert i 2016. Appen er tilgjengelig på blant annet iPhone, iPad og Apple TV. Når strømmetjenesten vil bli tilgjengelig på det norske markedet er det derimot knyttet større tvil til.

Originalt innhold

Som mange andre strømmetjenester, vil Apples egen etter stor sannsynlighet være spekket av originalt, egenprodusert innhold, slik vi kjenner fra blant annet Netflix, Amazon Prime og HBO Nordic. Som mange vet har Netflix gjort stor suksess med egenprodusert innhold som House of Cards.

Amazon har også satset stort på dette området. Sistnevnte er i gang med innspillingen av det som skal bli en TV-serie om Ringenes Herre. Budsjettet er visstnok estimert til å være på svimlende 1 milliard amerikanske dollar.

Apple har på sin side skaffet seg rettighetene til tegneserien «Peanuts» (kjent i Norge som «Knøttene»). De har også inngått en lukrativ avtale med talkshowdronningen Oprah Winfrey, uten at det har kommet særlig mye mer informasjon om dette samarbeidet.

Det er god grunn til å tro at Apple i fremtiden vil skaffe seg en større andel rettigheter, som vil gjøre dem konkurransedyktige i kampen mot de andre, store strømmetjenestene. Sannsynligvis vil vi vite langt mer den 25. mars.