5 filmer du bør se på kino akkurat nå!

Artikkel - Sofie Elise Oksavik

Dagene er ekstra lange, det er kaldt, mørkt og vinterdepresjonen står på for fullt. Et godt tips mens en venter tålmodig på at de første vårtegnene skal springe frem, er en god film. Den verste måneden av året er straks over, så hvorfor ikke feire med en tur på kino?

Robert Pattinson i The Lighthouse  Opphavsrett: A24 Films / Foto: IMDb

Robert Pattinson i The Lighthouse
Opphavsrett: A24 Films / Foto: IMDb

Her er fem fantastiske kinoanbefalinger for å varme opp den kalde vinteren!

#1

Little Women

Opphavsrett: Columbia Pictures / Foto: IMDb

Opphavsrett: Columbia Pictures / Foto: IMDb

Denne filmen er desidert en av årets høydepunkter! Drama-filmen har blitt nominert til seks Oscar: for beste manus, beste skuespiller, beste birolle, beste musikk og beste kostymedesign. Little Women er en britisk drama, basert på en novelle av den amerikanske forfatteren Louisa May Alcott. Filmen er regissert av den kjente kvinnelige regissøren Greta Gerwig, som har skapt en rekke kritikerroste filmer tidligere. Filmens handling foregår i New York i 1868. Vi møter de fire hovedrollene Meg, Jo, Beth og Amy, og får ett innblikk i deres utvikling til å bli voksne kvinner. Little Women skildrer kjærlighet og drama, men tar også opp viktige temaer som kvinners rolle i samfunnet. Ps. Emma Watson i hovedrolle!

Filmen har premiere 31. januar.


#2

1917

Opphavsrett: Amblin Partners / Foto: IMDb

Opphavsrett: Amblin Partners / Foto: IMDb

Dette Golden Globe vinnende krigs-dramaet, regissert av Sam Mendes, foregår under første verdenskrig. I 1917 møter vi de to soldatene Blake og Schofield som blir sendt ut på et nådeløst oppdrag. De skal krysse kystlinja i Frankrike, som er okkupert av Tyskland. Her oppstår det hindringer og utfordringer for soldatene. Filmen er svært godt gjennomført, og filmatiseringen er imponerende. Dette er en intens og spenningsfylt drama, som anbefales!

Filmen hadde premiere 24. januar.

Opphavsrett: Barunson E&A / Foto: IMDb

Opphavsrett: Barunson E&A / Foto: IMDb


#3

Parasitt

Dette vil være en opplevelse du sent vil glemme. Parasitt er annerledes på alle måter, og sjokkerende original. Denne filmen er det motsatte av en klisjé. Den kritikerroste grøsseren har også blitt nominert til seks Oscar, og det er ikke uten grunn. Filmen er regissert av Bong Joon-Ho, som er den første japaneren noensinne til å vinne Gullpalme-prisen i Cannes. Handlingen går ut på en familie på fire som griper sjansen til å endre sine skjebner for å finne en vei ut av elendigheten…

Filmen har premiere 31.januar.



#4

Bad Boys For Life

Opphavsrett: Columbia Pictures / Foto: IMDb

Opphavsrett: Columbia Pictures / Foto: IMDb

Denne actionkomedien er en liten godbit for seg selv. Dersom du liker action, biler og en humoristisk tone, er nok Bad Boys For Life noe for deg. Filmen er fylt med spenning, drama, og selvfølgelig en liten dose kjærlighet. Bad boys For Life, regissert av Adil El Arbi, handler om to gærne gutter som skal utføre sitt siste oppdrag. I hovedrolle er Will Smith og Martin Lawrence, som jobber i narko-avdelingen hos politiet. Denne filmen er derimot ikke like kritikerrost, og har fått blandet kritikk hos anmelderne. Her er det bare smak og behag som gjelder! Varsler derimot om #guttastemning…

Filmen hadde premiere 17. januar.


#5

The Lighthouse

Opphavsrett: A24 Films / Foto: IMDb

Opphavsrett: A24 Films / Foto: IMDb

Dette er filmen alle snakker om. Robert Pattinson er tilbake, og denne gangen er han dessverre ikke en vampyr. I The Lighthouse spiller Robert Pattinson en fyrvokter, sammen med den talentfulle skuespilleren Willem Dafoe. Handlingen utspiller seg på øya Nova Scotia på 1800-tallet. Fyrvokterne er isolerte og ensomme, og filmen skildrer forholdet som utspiller seg mellom de to karakterene. Den kritikerroste filmen skaper en helt egen stemning, og det visuelle gir deg en grøssende følelse.

Filmen hadde premiere 24. januar.


Her er en håndfull med fantastiske filmer! Løp til nærmeste kino og kjøp en bøtte med popcorn. Dette er filmer som vil gi deg en kinoopplevelse du sent vil glemme.