En lederartikkel om fred og konflikt

Det kan virke som at nettet som holder samfunnet vårt sammen sakte men sikkert går opp i linningen – men gjør det egentlig det? Foto: Alexander Grey / Unsplash

Leder - Steffen Tomt

Det norske – så vel som det som det internasjonale – nyhetsbildet er preget av krig, konflikt og stadig større samfunnsmessige utfordringer. Men er virkeligheten egentlig så dyster som det kan virke som? Er det like greit å rulle over å spille dø? Eller er det slik at det bildet vi får servert av verden med morgenkaffen hver dag ikke nødvendigvis er så godt fokusert som vi har tenkt oss?

Dette var alle spørsmål vi stilte oss selv i møte med denne utgaven, årets nest siste. Vi følte på et behov av å utforske dette mer i dybden (og bredden) enn hva vi som en redaksjon og et mediemagasin har gjort så langt i år, og resultatet sitter du nå med foran deg.

6 ulike artikler, som tar grep om fred, konflikt, samfunnsutfordringer og våre mediers rolle i det hele. Vekten av tekstene og artiklene varier fra blytungt til lettbeint, noe som var et bevisst redaksjonelt valg. Vi ønsket å inkludere mer enn hva man kanskje gjør i møte med et tema som fred og konflikt. Om det fungerer optimalt eller ei, er det nesten du, kjære leser, som får være dommer, jury og bøddelen i dette tilfellet. Gi oss gjerne en lyd om hva du tenker når du leser disse sakene, om det så er ren og skjær ros, kritikk, eller aller helst ønskelig: konstruktiv tilbakemelding.

Som vanlig så håper vi disse teksten kan gi deg noen nye perspektiver rundt samfunnets tilstand. Det vi alle helst ønsker oss, er at disse tekstene, artiklene, og setningene kan gi deg nye tanker.

God lesning fra alle oss i redaksjonen, og husk å ta vare på hverandre i disse turbulente tider!
- Steffen Tomt, sjefredaktør