En lederartikkel om å se fremover

Foto: Jason Leung / Unsplash

Leder - Steffen Tomt

Tradisjon tro starter vi året med en ny utgave, og i år som i fjor tar vi et blikk fremover med årets første utgave – for det finnes alltid noe å se fremover mot.

Det kan virke flåsete å fåfengt å måtte starte året med noen gode nyheter, noe å se fremover mot, eller å ha en positiv innstilling – men er det ikke litt sannhet i slike flåsete, fåfengte og typiske utsagn da? Det er vel ikke så vondt å starte året med noe godt, vel?

Det var hvert fall det vi satt oss ned med i møte med årets første redaksjonsmøte, de første valgene og de første mulighetene vi som en redaksjon stod ovenfor. Og der kom det vet du, en skikkelig god idé om å følge opp med Positive nyheter-utgaven som vi publiserte januar 2021. Kanskje dette tross alt kan være en ny tradisjon?

Et smil om munnen i møte med hverdagen

Så her har vi da resultatet av dette lille, tradisjonsrike valget vi gjorde på starten av året, en liten samling med ting en kan se fremover mot. Det er mye glede å finne i hverdagen, selv om mye av hverdagen er preget av hverdagslige, kjedelige, treige og utmattende affærer, så er det jo nettopp disse tingene som gjør hverdagen til hverdagen – og med fare for å kunne bli kategorisert sammen med “romanticise your life” klippene på TikTok, tenker jeg at det er verdt å slå et slag for det hverdagslige og de små gledene man kan finne innimellom der. For å ikke nevne det temaet for denne utgaven er, nemlig de større utviklingen vi alle kan se fremover mot

Viktigheten av å se det gode som skjer rundt oss – også i 2023

Jeg velger å avslutte denne korte lederen med å sitere meg selv med lederen jeg skrev i 2021:

– Det ligger også et stort ansvar hos mediene i å omtale slike positive saker og nyheter, og det spesielt i slike anstrengende tider. Og det er nettopp her mye av motivasjonen vår med denne utgaven, årets aller første, kommer fra. Et følelse av at vi selv må ta ansvar for å bidra, og det med litt ordentlig gode, positive nyheter. Dette er vårt forsøk på å gjøre nettopp det, ta ansvar og bidra. Og det med en samling med noen skikkelig, gode nyheter.

God lesning og husk at hverdagen er fylt med mye godt, mye gleder og mange gode utviklinger, så lenge vi ser etter dem.
– Steffen Tomt, sjefredaktør