#FreeBritney – prøver hun å fortelle oss noe?

Artikkel - Tuva M. Sørum

Britney Spears har levd et krevende liv, og mye ukjent informasjon har kommet frem i kjølevannet av dokumentaren Framing Britney Spears. Opphavsrett: FX Networks /  Foto: IMDb

Britney Spears har levd et krevende liv, og mye ukjent informasjon har kommet frem i kjølevannet av dokumentaren Framing Britney Spears. Opphavsrett: FX Networks / Foto: IMDb

Trenger Britney hjelp? Prøver hun egentlig å sende oss meldinger om dette på instagram, eller er alt bare tilfeldigheter?

Konspirasjonsteorien og bevegelsen #FreeBritney har blitt mye omtalt den siste tiden. Under nesten halvparten av Britney Spears sin karriere har hun ikke hatt kontroll over sitt eget liv, og fans begynner nå å spørre om hun egentlig trenger sin far, Jamie Spears, som verge eller ikke. Saken ble veldig stor for en liten stund siden, men ble enda større nå etter New York Times kom ut med sin dokumentar Framing Britney Spears. Dokumentaren ser på hva Britney har opplevd, hvordan hun ble behandlet som tenåringsstjerne, og den kontroversielle vergesituasjonen.

Etter sitt «sammenbrudd» i 2008, ble hun innlagt og fikk deretter sin far som midlertidig verge. 13 år etter er han fortsatt vergen hennes, og styrer derfor karriere, liv og økonomi. Man setter nå spørsmålstegn bak om Britney, som etter sitt «sammenbrudd» har gitt ut flere album, turnert flere ganger, og så hadde et show i Vegas som varte i flere år, egentlig er en person som ikke klarer å ta vare på seg selv. Britney er aktiv på sosiale medier, og legger ut mange poster på instagram. Mange fans lurer på om Britney sender krypterte meldinger gjennom sin instagram-konto, og videre skal jeg nå se på hvilke meldinger fansen tror hun har sendt oss.

En av de største og mest omtalte “meldingene” kommer på en post på instagrammen til Britney i juli 2020. På posten før denne, kommenterte noen «If you need help, wear yellow in your next video.» Britney legger deretter ut en post hvor hun har på seg en gul topp og holder en blomsterbukett foran seg. I videoen sier hun: «"HOLY HOLY C**P My florist surprised me today by making the flower arrangement all different colours... “Hvor hun deretter sier det fansen mener er referering til kommentaren på den tidligere posten: "I was so excited I threw on my favourite yellow shirt and just had to SHARE." Ikke bare bruker hun en gul topp i videoen, men hun snakker også om at hun har på seg en gul topp, og fansen tenker derfor at det må være hun som prøver å sende oss en beskjed.

Flere måneder etter denne posten fortsetter hun å bruke mye gult i videoene sine på instagram. To måneder etter poster hun også en video hvor hun skriver at hun vil vise oss en av hennes favorittøyeblikk fra sommeren. «These are from when I wore my favourite colour yellow for my You Should See Me In A Crown video !!!!" Her nevner hun enda en gang at hun bruker gult, og fansen tror derfor at hun fortsatt prøver å si ifra om at hun er i fare, og at hun trenger hjelp. Fansen ble så redde at de begynte å tagge FBI i kommentarfeltet hennes.

Britney har også postet et bilde hvor hun har på seg et svart outfit med caption: «Twisted Elegance ... introducing RED!!!!» Siden hun ikke bruker rødt på bildet eller forklarer noe mer blir fansen forvirret over hva dette skal bety, og Britney kommer derfor med en video av henne selv i samme outfit hvor hun skriver: "No lipstick … blush … or foundation cause I was in a rush … but you get the idea!!!!! RED !!!!!" Her kommenterer en fan: "What is red a signal for. What are you trying to tell us?" med mange av de andre kommentarene lignende denne. Mange tenker nok på kode rød som et faresignal, og blir derfor redde.

En annen post man også tenker kanskje har en gjemt melding i seg, er i et bilde Britney postet av Scrabble. På bildet er det ikke noen egentlige ord, dette skriver hun er fordi hun sier at det er morsommere å finne de på helt selv. Mange kommenterer under at noen må knekke koden til ordene Britney har funnet opp, da de er helt sikre på at det er en melding der et sted. Det virker ikke som det ble funnet noen store funn ut av dette bildet, da det eneste noen kunne se som en eventuell melding, var at hun hadde skrevet ordet quit baklengs og toy baklengs. Altså ingen store funn, men meldinger uansett?

En uke etter posten om den gule toppen, kommer den andre store konspirasjonsposten på Britney sin instagram. En av fansene hennes kommenterte under et av bildene hennes at hun skulle poste noe om duer hvis hun var i fare. Popstjernen postet deretter et maleri, laget av Hans Zatzka, som er av to kvinner, et lite barn og fem duer. Dette skapte stor panikk for følgerne, og de begynte deretter å tagge FBI i kommentarfeltet hennes igjen.

Dette har enda ikke sluttet, og fansen er fortsatt redd for at Britney prøver å fortelle dem at hun er i stor fare. På en av videoene hennes hvor hun viser frem en hatt, så flere av fansen at det virker som det er skrevet noe i liten skrift på hatten, akkurat over der fingeren hennes peker. Hvis man zoomer inn på bildet, kan det se ut som det står HELP, noe mange mener åpenbart er en gjemt melding.  

Det er vanskelig å si hva dette egentlig er. Det kan være tilfeldig, spesielt med tanke på at det ikke en gang er sikkert at Britney sjekker kommentarene under bildene hennes. Det er heller ikke sikkert hun styrer instagrammen sin selv, siden hun har verge. Det er allikevel litt rart at hun poster så spesifikke ting, og måten hun skriver på er også litt urovekkende, med mange utropstegn og merkelige skrivemåter. Tror dere Britney prøver å fortelle oss om faren hun står i, eller er det kanskje popstjernen som prøver å tulle litt med følgerne sine?