Oslo i mars: Råkule kvinnelige artister på scenen

Ikke bare markerer mars starten på våren, men det er også måneden for den internasjonale kvinnedagen. I den anledning ønsker vi i PRESSET. å anbefale kvinnelige musikere som du bør oppdage og oppleve på en varm scene i Oslo.

Det var god stemning på Parkteateret da L’Impératrice sang inn våren i mars 2022. Foto: Stian Werme / Parkteateret


Klossmajor på Parkteateret

– Når: 21. Mars 
– Hva: Sjarmerende, leken norsk blanding av pop og jazz

Klossmajor serverer behagelige vibber med relaterbare tekster om smått og stort, som resirkulering og en venn som forsvant. Med to album og en sang med selveste Ravi har trioen Klossmajor etablert seg i det norske musikkmiljøet.

Trestemt vokal med til tider rap synes vi er gøy på plate, men er med stor sannsynlighet enda bedre live. Her blir det mye glimt i øyet og vanskelig ikke å trekke på smilebåndet. Opplev bandet på Parkteateret scene i Oslo i mars.


Konradsen på Parkteateret 

– Når: 8. Mars 
– Hva: Digg indie-folk 

Vokalist og pianist Jenny Marie Sabel og multi-instrumentalist Eirik Vildgren har to album som allerede har gjort seg godt bemerket. Duoen fikk Spellemannsprisen i 2019 i klassen indie/alternativ. Med deilige tekster, et drømmende lydbilde med blåsere, piano og innslag av elektroniske elementer senker pulsen seg. Det vi hører fra Konradsen er ganske så nydelig. Om du ikke liker dette, skjønner jeg ikke hva du liker.

Allerede i 2024 har de gitt ut tre nye singler, så kanskje det er et tredje album på vei? Ja, det er det faktisk. Få med deg slippkonserten på Parkteateret.


Selma French i Kulturkirken Jakob

– Når: 9. Mars 
– Hva:  Luftig og fint

Du kan ikke høre på Selma French uten å sakte begynne å vugge. Selma French Bolstad er med i den tidligere spellemanns nominerte visegruppa Masåva, og har blant annet jobbet med Sondre Lerche, men i 2022 kom hennes første soloalbum ut. Både VG og Aftenposten ga albumet en sekser på terningen. Musikken er inspirert av folkemusikk og jazz. Vi tror Selma og hennes gitar vil være en fortryllende opplevelse. Litt fingerspill og en sår vokal får i hvert fall oss i vater. 

Hun har fått gode konsertanmeldelser, og er allerede en del av lineupen for Øya 2024. Du kan se henne i Kulturkirken Jakob.


LOVA  på Parkteateret

– Når: 7. Mars 
– Hva: Ærlig svensk popartist 

Etter mye snakk om svenske tilstander, kanskje det er en god idé å støtte en svensk kvinnelig popartist? Hvis du vurderer det, kan vi anbefale LOVA. Med fengende personlige kjærlighetssanger har LOVA dratt ut på en lang reise, hennes første turné over grensen. Hun tar opp viktige temaer som likestilling, objektivisering og mental helse i sine sangtekster. 

Hun har blitt nominert til svenske P3 Gull flere ganger, og sangene hennes ble brukt i Netflix-serien 'Young Royals'. Se henne live for første gang i Norge på Parkteateret.

Du vil ha flere? Jo, siden du spurte…

Urørt-artisten Nee Pauline kan gi deg norsk-hispanisk jazzy bossanova den 7. mars på Vespa og Humla.

Sliteneliten kan ta deg med til den lesbiske dalen der fjordene er friske og kapitalismen ikke eksisterer med norsk visesang den 8. mars på Kulturkirken Jakob.

Mina Nystad, kjent fra MGPjr med hitten "Mas", men som i ettertid har kommet ut med flere sanger innen sjangerne indie-pop og jazz. Se henne sammen med Anders Gleditsch den 23. mars i Kampen Kirke.