En lederartikkel om mediert sommer

Sommeren er litt av et paradoks – det føles som om sommerkveldene aldri skal ende, samtidig som det føles ut som at ferien fyker forbi alt for raskt.
Foto: Vidar Nordli-Mathisen / Unsplash

Leder - Steffen Tomt

Sommeren er fylt med så mangt – spørsmål om hvilken strand som er best, uroligheter om man tåler kroneprisen på ferien i utlandet, og alt for mye nyheter man går glipp av. Men frykt ikke, vi har gjort jobben for deg og samlet sammen smått og stort fra en mediert sommer.

Raskt og hurtig

Det kan virke som om sommeren bare fyker forbi – og det raskere og raskere for hver gang. Det er tross alt mye som skal skje på noen få korte uker, og med et stadig mer turbulent og usikkert sommervær blir det hele noen hakk vanskeligere.

For redaksjonens del (les: undertegnedes del) er det nesten mer glede i det å komme tilbake til redaksjonslokalet og denne lille blekka vi driver enn det er i å vente på sommerværet som nesten aldri dukker opp. Og nå er vi jo endelig tilbake igjen, med friske nye krefter, ladede batterier og en iver etter å kaste oss rundt, rapportere om stort og smått som skjer i medieverden, og ikke minst fylle høsten og den kommende vinteren med utallige gode tekster.

En oppsamlende utgave

Men før vi gjør det, før vi sparker i gang høsten med alt den er fylt med, må vi gjøre som tradisjonen tro tilsier: samle opp smått og stort som har skjedd i sommer som både vi og kanskje du kjære leser, kan ha gått glipp av. I denne utgaven finner du saker om svimlende dagbøter fra Datatilsynet, kaos rundt Barbenheimer, nye utfordrere i spillverden, og ikke minst mer informasjon om de pågående streikene i Hollywood. Kanskje det er nytt for deg kjære leser, kanskje du allerede er godt kjent med det meste som har rørt seg i medieverden denne sommeren, og kanskje du har gått glipp av en ting eller to.

Så som alltid håper vi at denne utgaven kan gi deg noen nye tanker om det som har skjedd, noen nye forståelser av hvordan ting beveger seg i den norske medieverden, eller bare en interesse for å lese mer om disse ulike tingene selv. Aller helst håper vi at denne utgaven, slik som de tidligere forhåpentligvis kan ha gjort, vekke en viss form for nysgjerrighet.

God lesning fra alle oss i redaksjonen og riktig god mimring! Husk at alt har sin tid, og all tid har sin form - det gjelder også sommeren.
– Steffen Tomt, sjefredaktør