NY UKE, NY BINGE - #43

A-liste - Jenny Førland


En lang og trøtt uke er endelig forbi, tiden er inne for å slappe av med godteri, pledd og film. Det er nemlig fredag og vi i PRESSET. skal gi deg noen tips på hva du kan bedrive helgen din på. Her har du denne ukens fem utgivelser av film og tv.

1. Making a Murderer - Netflix-serie

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

“Making a Murderer” er en dokumentarserie på Netflix. Den tar for seg Steven Avery som har blitt feilaktig dømt for seksuelt overgrep og drapsforsøk. Han var innsatt i fengsel i 18 år, og ble dømt for et mord igjen bare to år senere. Det viser seg at flere av bevisene i denne saken muligens kan være plantet av politet. Sesong 2 som nå har blitt lagt ut på Netflix har mye fokus på familien hans, tar for seg fetteren hans, som også er dømt i samme drapet. Det er veldig interessant å se hvordan politivesenet i USA kan fungere, men samtidig være så korrupt. Du burde med andre ord tilbringe denne helgen foran Netflix og se hele sesong 2 av “Making a Murderer”

2. Mordene i Kongo - Kinopremiere

FOTO: Friland Produksjon/Nordisk Film Distribusjon

FOTO: Friland Produksjon/Nordisk Film Distribusjon

Har du ikke sett reklameplakatene for filmen om Joshua French og Tjostolv Moland med Aksel Hennie og Tobias Santelmann i hovedrollene enda? Da skal jeg fortelle deg at i dag, 26. oktober, har filmen premiere på kino. Historien om de to nordmennene som ble fengslet i Kongo for forbrytelser de kanskje ikke har gjort, er gripende, og noe av det mest spennende som har skjedd i moderne norsk historie. Ettersom det er så mye usikkerhet rundt hva som er den sanne historien, French og Moland sin eller kongoleserne sin, er det spennende hvordan handlingsforløpet i denne filmen skal foregå. Et tips for å sette deg ordentlig inn i historien før du drar på kinoen, er å høre NRK sin podcast “To Hvite Menn”. Her får du eksklusive intervjuer med French og spennende samtaler med folk som kjente både ham og Moland.

3. Kielergata - Serie på TV2

FOTO: Anagram/TV 2

FOTO: Anagram/TV 2

Som et friskt pust i norsk krim-sjangeren går “Kielergata” på TV2 nå for tiden. Serien hadde slipp 18. oktober, så det har gått i godt over en ukes tid allerede, men dette er jo en tradisjonell tv-serie, så episodene kommer ukentlig på TV2. Meeen, dersom du har lyst til å se den nå, kan jeg glede deg med at du får se episode en, to og tre på TV2 Sumo. Serien handler om hemmelige identiteter og avsløringen av en farlig bakgrunn drar hovedpersonen inn i en hektisk kamp for å holde fasaden. Serien har fått relativt gode kritikker, men litt lettvinte og enkle løsninger for å bygge spenningen. Men på en annen side er det en serie som viser stort potensiale for å bli veldig god, og man blir definitivt hekta av handlingen.

4. The Chilling Adventures of Sabrina - Netflix-serie

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Husker du 90-tallsserien “Sabrina the Teenage Witch”? Netflix kommer i dag, 26. oktober, med en ny serie basert på den: “The Chilling Adventures of Sabrina”. Serien tar for seg Sabrina som må velge mellom om hekselivet med sin familie, eller menneskelivet med sine venner. Produsentene bak er de samme som står bak vår kjære favorittserie “Riverdale”, det skal foregå samme sted i USA som “Riverdale” og ryktene florerer om en mulig cross-over. Det virker ganske freaky, se for deg en miks av “Riverdale” meets “American Horror Story” meets “Scream”!

5. Eliteskolen - Netflix-serie

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

“Eliteskolen” er spansk tenåringsserie om ungdommer fra arbeiderklassen som får plass på en eksklusiv skole i Spania. Serien tar for seg konflikter mellom elevene på skolen, og har alt du kan ønske deg av en tenåringsserie. Det er drap, trekanter og bortskjemte ungdommer. Det er en veldig intens serie, som hekter deg på kroken ved første stund. Serien har allerede vært tilgjengelig på Netflix en stund, men den er så vanvittig underholdende og spennende, at den bare måtte få plass på ukens PRESSA.