NY UKE, NY BINGE - #42

A-liste - Jenny Førland


En lang og trøtt uke er endelig forbi, tiden er inne for å slappe av med godteri, pledd og film. Det er nemlig fredag og vi i PRESSET. skal gi deg noen tips på hva du kan bedrive helgen din på. Her har du denne ukens fem utgivelser av film og tv.

1. The Haunting of Hill House - Serie på Netflix

FOTO: Steve Diet // Netflix

FOTO: Steve Diet // Netflix

Har du sett American Horror Story, liker serier som gir deg pulsen din et lite puff og skremmer deg samtidig som du er underholdt, er The Haunting of Hill House en serie for deg. Den er produsert av og tilgjengelig for streaming på Netflix, og er absolutt noe du burde sette av helgen til. Det er kun første sesong som ligger ute, men det er forøvrig hele 10 episoder - en time per episode - så du har mye å bryne deg på. Serien tar for seg familien Crain som vokste opp i USAs mest kjente spøkelseshus. Publikummet blir kastet frem og tilbake til nåtid og fortid, og man ser hvordan opplevelsene de hadde i huset som barn preger de i deres hverdag som voksne. Kanskje det er lurt å ikke se denne serien rett før man legger seg, men se et par episoder en søndagsmorgen, er virkelig verdt det. Serien har 16-års grense, så ikke ta med deg små søsken på bingingen.

2. Maniac - Serie på Netflix

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Maniac var i førsten en NRK-serie om Espen som bodde på psykiatrisk avdeling. Konseptet ble kjøpt opp av Netflix, og en 10-episodesserie ble skapt av regissør Cary Fukunagas (True Detective). Netflix sin Maniac handler om Owen (Jonah Hill) og Annie (Emma Stone) som begge deltar i et forskningsprosjekt der de dykker dypere inn i sine psykologiske problemer. Det er ikke første gang vi får gleden av å se Emma Stone og Jonah Hill sammen på skjermen, og igjen gjør de en fantastisk jobb i lag. Utrolig vakker kinematografi, mye farger, fine utsnitt og kul lyssetting.

3. The Mind of Jake Paul - Dokumentarserie på YouTube

FOTO: Shane Dawson // YouTube

FOTO: Shane Dawson // YouTube

YouTube-stjernen Shane Dawson har laget en dokumentar om den skandaløse Jake Paul. Den består av åtte deler og torsdag 18. oktober, ble finalen lagt ut på kanalen hans. Jake Paul har den YouTube-kanalen som har vokst raskest fordi han har blitt kjent gjennom urovekkende stunts, drama og er generelt hatet av YouTube-publikummet. I dokumentaren til Shane Dawson går han dypere inn i hvem Jake Paul egentlig er. Alle åtte episodene ligger gratis ute på YouTube, og de ligger mellom 40 minutter til en time og 40 minutter!

4. Kutoppen - Kinofilm

FOTO: Qvisten Animation // Nordisk Film Distribusjon

FOTO: Qvisten Animation // Nordisk Film Distribusjon

Ikke våg å si at Kutoppen er en barnefilm! Joda, den er vel laget fullt og helt for barn, men det trenger ikke hindre deg i å ta turen på kveldens premiere. Filmen har blitt høyt kritikerrost for godt stemmeskuespill, og tar for seg tradisjonelle temaer, som ulike interesser mellom datter og mor. Men far kommer til unnsetning for å sørge for at datter følger drømmene sine. Filmpolitiet har gitt filmen en femmer og begrunner det med at filmen er underholdende og engasjerende for publikummet. Det beste er at filmen er ment til å være norsk, så som Sigurd Vik i Filmpolitiet sier “ingen vitser blir hengende fast i oversettelsen”. Jeg anbefaler kanskje å dra med deg lillesøsken, tante-/onkelbarn for denne kinovisningen, men den skal være en fornøyelse for både barn og voksne.

5. Rekonstruksjon Utøya - Kinofilm

FOTO: Tour de Force

FOTO: Tour de Force

Vi lever i en tid hvor filmatiseringer av tragediene fra 22. juli 2011 blusser opp. Enda et bidrag til Utøyafilm-samlingen er Rekonstruksjon Utøya - og dette bidraget kommer fra Sverige av regissøren Carl Javér. I denne filmen gjenskaper han fire overlevende fra Utøya - Tobias, Jenny, Mohammed og Rakel - sine minner fra 22. juli 2011. Gjenskapelsen skjer i et filmstudio, noe som kanskje kan virke litt søkt for mange, men det viktigste man får ut av filmen er ikke hendelsene som skjedde på Utøya, men inntrykkene de sitter igjen med og hvordan de har blitt preget. Filmen er en dokumentar og har premiere på norske kinoer fredag 19. oktober. Det er fire sterke historier som blir fortalt, og de er nok verdt å høre.