NY UKE, NY BINGE - #41

A-liste - Jenny Førland


En lang og trøtt uke er endelig forbi, tiden er inne for å slappe av med godteri, pledd og film. Det er nemlig fredag og vi i PRESSET. skal gi deg noen tips på hva du kan bedrive helgen din på. Her har du denne ukens fem utgivelser av film og tv.

1. Flashdance - Musikal

FOTO: Tovita Razzi // Chateau Neuf

FOTO: Tovita Razzi // Chateau Neuf

FLASHDANCE - The Musical hadde premiere på Chateau Neuf onsdag 10. oktober. Er du på jakt etter sang, show og ikke minst dans, er Flashdance virkelig noe for deg. Forestillingen spilles både på Chateau Neuf i dag, fredag 12. oktober og i morgen, lørdag 13. oktober, så ikke la muligheten slippe unna. Prisene ligger oppi omtrent 400 for en billett og forestillingene blir spilt klokka halv åtte både fredag og lørdag. Det hele er sexy, underholdende og selvfølgelig vått. Du spør kanskje hvordan man binger et teaterstykke, og da spør du godt. Kanskje du skal ta deg en tur innom teatret som et lite avbrekk fra helgens binging i stedet?

2. Riverdale - Serie på Netflix

FOTO: Warner Bros. Television // The CW

FOTO: Warner Bros. Television // The CW

Mange har kanskje ventet på at Riverdale skal komme med ny sesong til Netflix, og torsdag 11. oktober kunne man endelig legge bort tålmodighetssalven. Netflix har endelig gjort første episode av sesong 3 tilgjengelig, hver torsdag kan du se enda en ny episode av den populære ungdomsserien. Det er enda ikke sikkert hvor mange episoder det blir i denne sesongen, men det er trolig oppe i så mange som 20. Du har med andre ord en lang og fin tid foran deg!

3. First Man - Kinopremiere

FOTO: United International Pictures

FOTO: United International Pictures

I kveld, 12. oktober, har filmen First Man premiere på norske kinoer. Filmen går til nesten hele døgnets tider og du får seg en billett til rett over hundrelappen. Damien Chazelle er mannen som står bak La La Land og Whiplash og har for andre gang siden La La Land tatt med seg Ryan Gosling i hovedrollen, denne gangen som Neil Armstrong. Filmen har fått overveldende gode tilbakemeldinger, og tar oss med tilbake til året menneskene tok dine første skritt på månen. Siden månelandingen i 1969 finnes det ikke mange spillefilmer om Neil Armstrong, men dette er en sterk, underholdende og spennende filmatisering av hva som skjedde da Apollo 11 landet på månen.

4. Føniks - Kinopremiere

FOTO: Hummelfilm // EUFORIA

FOTO: Hummelfilm // EUFORIA

I tillegg til First Man har den norske filmen Føniks og kinopremiere i kveld 12. oktober. Der First Man er en spenningsfilm, er Føniks er følelsesladd film om omsorgssvikt. Filmen har fått litt splittet tilbakemeldinger, femmer av filmpolitiet og treer av VG - men enigheten om at det er en sterk film står. Filmen handler om 14 år unge Jill (Ylva Bjørkaas Thedin) og lillebror Bo (Casper Falck-Løvås) som må ta ansvar for seg selv, for mor (Maria Bonnevie) lever med depresjon og er fullstendig ute av stand til å ta vare på barna sine. Det er tunge temaer som blir tatt opp i filmen, og du må ha hard hud for å ikke bli grepet av handlingen.

5. Dynasty - Serie på Netflix

FOTO: CBS Television Studios // The CW

FOTO: CBS Television Studios // The CW

80-talls-såpeoperaen Dynastiet fikk i 2017 en reboot på Netflix og lørdag 13. oktober kl 09:00 er premieren på den andre sesongen. Dynasty er en serie for de av dere som liker spenning og dramatikk. Det er mye følelser og trykker på de vanlige såpeopera-knappene. Episodene vil komme ukentlig, hver lørdag, og det er planlagt å komme 22 episoder i sesong to. Har du ikke sett sesong en enda, ligger den på Netflix, så det er bare å sette seg ned hele helgen!