NY UKE, NY BINGE - #40

A-liste - Jenny Førland


En lang og trøtt uke er endelig forbi, tiden er inne for å slappe av med godteri, pledd og film. Det er nemlig fredag og vi i PRESSET. skal gi deg noen tips på hva du kan bedrive helgen din på. Her har du denne ukens fem utgivelser av film og tv.

1.    En affære

FOTO: SF Studios

FOTO: SF Studios

«En affære» har kinopremiere i dag, 5. oktober, og handler om et kjærlighetsforhold mellom elev og lærer. Det er en norsk film med Andrea Bræin Hovig i rollen som Anita, ny gymlærer, og Tarjei Sandvik Moe i rollen som Markus, elev på førsteåret på videregående. Dette er et drama som utfordrer moralitet og het tematikk. Er du i humør for noe som gir deg en god følelse, etterfulgt med dårlig følelse, er dette kanskje filmen for deg.


2.    A Star is Born

FOTO: Warner Bros.

FOTO: Warner Bros.

Dersom du er i humør for noe musikalsk i stedet, kan du heller ta turen på kveldens førpremiere av «A Star is Born». Bradley Cooper spiller rollen som Jackson Maine, en erfaren musiker, som oppdager artisten Ally, som blir spilt av Lady Gaga. Filmen byr på romantikk, musikk og sterke følelser. Er du glad i musikk, musikal eller sitter med en little monster i hjertet, burde du virkelig ta turen til kinoen for å se Lady Gaga blir født som filmstjerne.

3.    22 July 

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Det er ikke før 10. oktober Netflix-filmen «22 July» vil bli lagt ut for streaming, men fra og med i dag kan man se den på kino i Oslo. Det er nok en sterk film for mange, og kanskje ikke en film man ser for å kose seg. Men likevel er det en film de fleste burde få med seg. Filmen er regissert av Paul Greengrass, som står bak for eksempel «Captain Phillips». Sjansene for en så tøff tematikk blir riktig fremstilt, er stor.

4.    Venom 

FOTO: United International Pictures

FOTO: United International Pictures

Marvel overrasker oss til stadighet med flere filmer, og i dag kommer en ny utvidelse av superheltuniverset; «Venom». Savner du Spider-man, kan jeg glede deg med at i dag har «Venom» premiere på kino. «Venom» er en utvidelse av Marvel-filmene og ble første gang presentert i Spider-man-filmen «Spider-man 3». Nå er det Tom Hardy som spiller antihelten, og i filmen spiller han en journalist som ved et uhell blir infisert av en «symbiote», som gir ham superkrefter.  

5.    Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales

FOTO: The Walt Disney Company Nordi

FOTO: The Walt Disney Company Nordi

Fikk du ikke med deg da den femte «Pirates»-filmen gikk på kino i 2017, er det null problem. I dag blir den lagt ut for streaming på Netflix! I filmen møter vi Kaptein Jack Sparrow for femte gang og denne gangen støter ham på døde menn fra sjøen. «Dead Men Tell no Tales» er regissert av nordmennene bak «Kon-Tiki» og «Max Manus», så om du ikke er verdens største fan av «Pirates»-filmene, er det alltid gøy med nordmenn på villspor i Hollywood.

Steffen Tomt