NY UKE, NY BINGE - #2

A-liste - Jenny Førland


En lang og trøtt uke er endelig forbi, tiden er inne for å slappe av med godteri, pledd og film. Det er nemlig fredag og vi i PRESSET. skal gi deg noen tips på hva du kan bedrive helgen din på. Her har du denne ukens fem tips til underholdning.

Life

FOTO: Columbia Pictures

FOTO: Columbia Pictures

Filmen “Life” som hadde kinopremiere i mars 2017 ble lagt ut på streamingtjenesten, Netflix, torsdag 10. januar. Filmen fikk stor oppmerksomhet da den hadde premiere, og har med skuespillere som Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds og Rebecca Ferguson. Handlingen settes i en nær fremtid hvor en gruppe forskere på den internasjonale romstasjonen finner liv på mars. De begynner å forske på dette vesenet, som viser seg å være en fare for hele jorden. Den begynner å ta liv av forskerne og for hvert liv den tar, jo større og kraftigere blir den. FIlmen satte preg i meg, og minte meg smått om den gamle “Alien” fra 1979. Har du enda ikke sett den, burde du ta en litt nå som den ligger ute på Netflix.

Psykobitch

FOTO: Norsk Filmdistribusjon/Ape & Bjørn

FOTO: Norsk Filmdistribusjon/Ape & Bjørn

“Psychobitch” er kanskje Norges svar på amerikansk high school-film, og premieren på kinoen er i kveld, 11. januar. Filmen forteller om Marius som går siste året på videregående skole og blir satt til å jobbe med Frida. Frida er enkelt og greit en psychobitch - hun utagerer mot klassen og har et selvmordsforsøk bak seg. Marius og Frida har et ambivalent forhold, men begynner likevel å utvikle følelser for hverandre. Det bygger på standardoppbygningen til amerikansk high school-film da Marius er klassens populære, driver med sport (langrenn i dette tilfellet) og har en flott kjæreste han skal ta med på skoleballet - og Frida er det stikk motsatte. Det kan være interessant å få med seg denne filmen, som følger et fremmed spor for norsk film.

Dragetreneren 3

FOTO: United International Pictures

FOTO: United International Pictures

Den tredje filmen om Hikken, Tannløs og vikingene fra Borkøy kommer på kinoer i kveld, den 11. januar. Det er et univers som blir melket, med to filmer, fire kortfilmer og to tv-serier, men hva gjør vel egentlig en film til? Det har til nå alltid fungert og trykt på de rette knappene for å få både store og små til å gråte. Denne tredje filmen skal gi et godt inntrykk, den skal være underholdende og sjarmerende, men ikke gi et like friskt pust som den første. Men i de aller fleste tilfeller er alltid den første filmen best? Har du felt et par tårer av både den første og den andre filmen, burde du ta turen på kinoer i landet i kveld.

Oslo

FOTO: Det Norske Teatret

FOTO: Det Norske Teatret

11. januar har teaterstykket som tok med seg “Best Play”-prisen hjem fra Tony Awards i 2017 etter at det tok Broadway med storm. Stykket handler om fredsforhandlingene som første til Osloavtalen i 1993, og denne fredagen kommer stykket hjem til Norge. “Oslo” har tidligere blitt satt opp både i New York og i London, og nå er det blitt oversatt til nynorsk for å spilles på Det Norske Teatret i Oslo. Det Norske Teatret har et genialt ungdomstilbud hvor du får alle forestillinger til omkring 120 kroner! Det eneste du trenger å gjøre er å registrere deg som ungdom hos teatret - helt gratis! Du får et medlemskort i posten, så får du tilbud om prøveforestillinger og generalprøver, i tillegg til veldig billig teaterbilletter. “Oslo” går hele våren og du kan bruke ungdomsmedlemskapet til å få gode og billige billetter.

Bohemian Rhapsody - Sing-along

FOTO: Twentieth Century Fox Norway

FOTO: Twentieth Century Fox Norway

“Bohemian Rhapsody”-filmen traff mange rett i hjertet da den kom på kinoer høsten 2018. Fremdeles ruller og går den på kinoer i Oslo, og mandag 14. januar klokken 17:30 har man mulighet til å få med seg filmen i en sing-along-versjon. Man kan altså se filmen og synge med på alle sangene som vi kjenner så alt for godt fra før av. Queen er noe som alle har et forhold til, enten det er godt eller dårlig, man kan alltids en sang, enten det er tittelsangen eller en helt annen. Det er derfor lurt å ta turen innom Colosseum mandag kveld, klokken halv seks, for å få seg en litt annen kinoopplevelse. Prisen ligger på 145 for en billett, så bare noen kroner over en vanlig kinobillett.

Jenny Førland