NY UKE, NY BINGE - #3

A-liste - Jenny Førland


Vi har kommet oss gjennom enda en uke, så nå er det tid for å endelig slappe av! Her er PRESSET. sine forslag på hva du kan gjøre i helgen.

Game of Thrones

FOTO: HBO

FOTO: HBO

Det er riktignok en stund til “Game of Thrones” begynner - vi må pine oss fram til april først. Men i løpet av denne uken har vi fått den siste sesongens første trailer! Derfor legger jeg ved hele serien på denne ukens PRESSA, fordi dersom du er en av de som enda ikke har sett det, eller det er mye du har glemt fra du så det sist, så har du akkurat tid til å se alle syv sesongene før sesong åtte går av staben 15. april. Det er vanskelig å gjenfortelle kort hva serien handler om, men et forsøk kan være at det er ulike familier som sloss for å være herskere over Westeros, mens en gammel fiende - trodd å være utdødd - kommer for å ta tilbake landet sitt. Det er politikk, mystikk og magi slått sammen til en fantastisk serie!

Sound of Music

FOTO: 20th Century Fox

FOTO: 20th Century Fox

Det er kanskje ingen hemmelighet at jeg er glad i musikaler, og så fort jeg har mulighet til å legge en musikal på PRESSA, så gjør jeg det. “Sound of Music” er en musikal fra 1965 og som virkelig en fortelling som har tatt publikumets hjerter siden. Vi følger Maria som blir sendt til Von Trap-familien for å passe på barna deres, og forelsker seg i den strenge faren deres. Grunnen til at denne filmen havner på denne ukens PRESSA er at i løpet av den siste uken har filmen endelig kommet på Netflix. Dersom du ikke har blitt frest av sangene som My Favorite Things og Do-Re-Mi sunget av Julie Andrews, er dette virkelig en fin sjanse for å ta en titt!

Glass

FOTO: Universal Pictures / Touchstone Pictures

FOTO: Universal Pictures / Touchstone Pictures

I dag, 18. januar, har “Glass” premiere, filmen som forener de to oppfølgerfilmene “Unbreakable” fra 2000 og “Split” fra 2016. Skuespillerne Bruce Willis og Samuel L. Jackson returnere fra “Unbreakable” og det samme gjør James McAvoy fra “Split”. Filmen skal starte der “Split” slutter og skal trekke paralleller mellom de to filmene som tidligere har fått gode kritikker. Det kan være lurt å bruke helgen på å se “Unbreakable” og “Split” før du tar turen til kinosalen, men det er virkelig filmer verdt å se!

Pitch Perfect

FOTO: Universal Pictures

FOTO: Universal Pictures

Enda en musikkfilm havner på denne ukens PRESSA. “Pitch Perfect” blir i dag, 18. januar, lagt ut på Netflix for streaming. Det er en skikkelig feel good-film om en College-jente som ikke helt vet hvor hennes plass er. Hun velger å søke seg med i en acapellagruppe, og de drar for å konkurrere i Nationals om å bli nasjonens beste acapellagruppe. Det hele minner om serien “Glee”, så dersom du liker det, kan jeg nærmest garantere deg at du liker “Pitch Perfect”. De synger kjente popsanger acapella og det er en film som virkelig gir deg en god helgestemning.


The Favorite

FOTO: 20th Century Fox

FOTO: 20th Century Fox

I dag er det Norgespremiere på den kritikerroste filmen “The Favorite” med blant andre skuespillere som Emma Stone og Olivia Colman. Filmen får ekstremt ros for dialogene som fungerer godt, og karakterenes sass som kommer frem gjennom gode skuespillerprestasjoner. Den får og mye skryt for måten den er filmatisert på; den er nemlig skutt med 35mm film i naturlig lys, hvilket som gir bildet er rått og naturalistisk utseende. Filmen er satt i England tidlig på 1700-tallet, tiden da de var i krig mot Frankrike, og vi møter Dronning Anne som har for dårlig helse til å styre landet på egenhånd. Hun får hjelp av sin nære venn Lady Sarah og etterhvert av hennes falne (og litt ubrukelige) slekning, Abigail. Det er mye humor og artigheter i replikkutvekslingen, og skårer høyt på anmelderes karakterskala.

Jenny Førland