NY UKE, NY BINGE - #4

A-Liste - Alexandra P. Drakopoulos


Enda en uke vel overstått og det er endelig fredag! Vi gir deg en ny utgave av PRESSA. med flere nyutgivelser fra Netflix og kinopremierer du kan bedrive helgen din med.

Destroyer

FOTO: Annapurna Pictures

FOTO: Annapurna Pictures

I denne moderne film noir spiller en nesten ugjenkjennelig Nicole Kidman en hevngjerrig LAPD-etterforsker som tar ett oppgjør med en kriminell gjeng som dukker opp flere år etter et mislykket undercover oppdrag. Når gjengens leder nå dukker opp igjen, må Nicole Kidmans karater jobbe seg gjennom både gjenges tidligere medlemmer for å finne lederen, samt som hun møter hennes gamle demoner som hjemsøker fortiden hennes. Kidman får ros her for å gjøre sitt absolutt beste på å være verst, hvor hun her gjør en perfekt jobb med å spille en kriminalettforsker som likner mer på en zombie enn et alkoholisert menneske. Om du ikke fikk med deg førpremieren på Rockefeller tidligere denne uka, har filmen premiere nå 25. januar.

The House that Jack Built

FOTO: TrustNordisk

FOTO: TrustNordisk

Lars von Trier er tilbake med enda et provoserende og oppskakende verk. En til kinopremiere 25. januar er The House that Jack Built, hvor vil følger en seriemorder som i en periode på 12 år dreper i kunstens navn. Filmen tar sted i USA på 70-tallet, og den titulære karakteren, den mislykkede arkitekten Jack jobber hardt med å få hvert mord til å fremstå som et kunstverk i seg selv. Filmen skal visstnok være en slags selvrefleksjon for Trier selv, og skal virke som en metafor for Triers egne indre demoner og frustrerende skaperprosess.

Polar

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

I denne actionfylte film noir spiller Mads Mikkelsen, kjent fra blant annet Hannibal, en verdenskjent snikmorder som ser frem til pensjonist tilværelsen, men opplever dog livet som pensjonist ikke like enkelt som man skulle tro, og han finner seg igjen i seriemorder-bransjen, bare denne gangen selv som offer. Filmen har premiere idag 25. januar på Netflix.

Conversations with a Killer – The Ted Bundy Tapes

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

24. januar.  30 år etter at en av USAs mest kjente seriemordere ble henrettet i den elektriske stolen, slapp Netflix dokumentarserien om Ted Bundy. Bundy er mest kjent som en kjekk og karismatisk seriemorder, som ingen ville trodd skulle vise seg å være en seriemorder. The Ted Bundy Tapes visere en rekke intervjuer og arkiverte opptak med Bundy selv og de som ble påvirket av handlingene hans. Selv om dokumentaren visstnok ikke gir mye ny innsikt til saken rundt Ted Bundy, og mange av dialogene er mer Bundy sine egne monologer i sann narsissistisk tro, er dokumentaren helt klart verdt en titt om du finner seriemordere meget fasinerende.

The Unbreakable Kimmy Schmidt

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Om det skulle bli litt for mye film noir eller seriemorder snakk, anbefaler vi også den mer optimistiske Kimmy Schmidt. 25. januar har de siste seks episodene av den fjerde og siste sesongen av Unbreakable Kimmy Schmidt premiere på Netflix. De første 6 epsodene av sesong fire kom riktignok i mai 2018, hvor vi nå får den konkluderende avslutningen. Om du ikke har fått med deg Unbreakable Kimmy Schmidt før, dreier serien seg rundt den titulære Kimmy Schmidt som ble kidnappet som 14-åring av en dommedags-kult og etter 15 år endelig slipper fri og må nå navigere New York City med en åttende-klassings optimisme og møter på en rekke utfordringer både som voksen med et barns mentalitet og som kidnappingsoffer. Alle fire sesongene ligger ute på Netflix, og er absolutt vært å sjekke ut med sine popkultur referanser, og gullverdige memes.

Jenny Førland