NY UKE, NY BINGE - #5

A-liste - Jenny Førland


Enda en uke vel overstått og det er endelig fredag! Vi gir deg en ny utgave av PRESSA. med flere nyutgivelser fra Netflix og kinopremiere, og andre ting du kan bedrive helgen din med.

Siempre Bruja: Always a Witch

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

I dag, 1. februar har Netflixserien “Siempre Bruja: Always a Witch” premiere og handler om en ung heks fra 1600-tallet som reiser fram i tid for å unngå å bli brent. Hun må da lære seg å leve blant ungdommen i dag for å ikke skille seg ut. Det høres kanskje ut som en teit ungdomsserie, og det er mulig at det er. Netflix retter den mot ungdom, men kan likevel være interessant å følge med på dersom du er i tjueårene. Det kan minne mye om tvserier som “The Vampire Diaries” som for mange er en guilty pleasure. Det er derfor ingenting i veien for at denne serien også kan bli det.

Trollmannen fra Oz

FOTO: Chateau Neuf // Trollmannen fra Oz

FOTO: Chateau Neuf // Trollmannen fra Oz

2. februar har forestillingen “Trollmannen fra Oz” premiere på Chateau Neuf. Det vil bli den tradisjonelle historien om unge Dorothy som reiser til Oz hvor hun møter den gode heksen, Glenda, og sine gode venner, Den feige løven, Tinnmannen og Fugleskremselet. Du er nok mest vant med denne fortellingen på film, men nå vil du altså få en fin mulighet til å ta turen på teatret og se den som en teatermusikal. Det vil bli kjente fjes på scenen, Janne Formoe som Den onde heksa, Tom Sterri som Trollmannen og Sofie Bjerketvedt er rollen som Dorothy. Musikalen er en klassiker, og vil varme hjerter for både store og små på Chateau Neuf.

Green Book

FOTO: Nordisk Film Distribusjon

FOTO: Nordisk Film Distribusjon

Har du lyst til å se Aragorn snakke italiensk-amerikansk, burde du få med deg “Green Book”. Og vil du få med deg nominasjonene til Best Movie på The Academy Awards, burde du også se “Green Book”. I USA hadde filmen premiere i 2018, men her i Norge kommer den på kinoer i dag, 1. februar. Det skal være en rørende film, med tematikk omkring raseforskjeller i USA på 1960-tallet. Karakteren til Viggo Mortensen, Tony Lip, mister jobben sin og blir tvunget til å finne seg en ny, og blir sjåføren til den afroamerikanske pianisten, Dr. Don Shirley, spilt av Mahershala Ali som er kjent fra “Moonlight”. Reisen deres går til sørstatene, et sted som ikke var så alt for store fans av mørkhudede. Filmen handler om både vennskapet mellom karakterene og utfordringene de møter, bygger på en virkelig historie og har vist seg å være god nok til en Oscar-nominasjon.

Vice

FOTO: SF Studios

FOTO: SF Studios

Har du hørt om da muskelbunten, Christian Bale, la på seg 30 kilo for en rolle? Ja, det var for denne filmen, som har premiere på norske kinoer i dag, 1. februar. Filmen handler om Dick Cheneys liv, spilt av Christian Bale. Han skal bak kulissene ha klart å bygd seg opp til å bli USAs mektigste mann som visepresidenten til George W. Bush. Filmen har en lett humoristisk sans og spiller på fortellerteknikker som oppleves som underholdende for publikummet. Den forteller også en historie du ikke har hørt før, men som er ekte. I rollene ser vi svært kjente fjes som Amy Adams, Steve Carell og Sam Rockwell, og selvfølgelig Christian Bale og den er regissert av Adam McKay som blant annet sto bak “The Big Shot”.


Improfest

FOTO: Improfest // Litteraturhuset

FOTO: Improfest // Litteraturhuset

Er du lei av film, kan du kanskje ta deg turen på Litteraturhuset i morgen, 2. februar. Her er det nemlig Improfest! Her skal tre ulike improgrupper fra hele Norge duellere i hvem som er best på impro. Dersom du ikke vet hva impro er, er det såre enkelt. Man improviserer fram en scene, teaterstykke, sang og lignende, ofte er det publikum som bestemmer hvilken retninger handlingen i det som improviseres skal gå. Deltakerne på Improfest er improgruppene Ecstasy Impro, Kjekke Unge Karer og Gunde & Ferdinan. Det skjer fra klokken 18:30 til 20:30 på Litteraturhuset i Oslo, så hvis du trenger et lite avbrekk fra film og serier denne helgen, er dette et godt forslag.

Jenny Førland