NY UKE, NY BINGE - #39

A-liste - Steffen Tomt

Den aller siste helgen i September, og høstens skumle realiteter kryper sakte men sikkert inn med høstmørket - ukas anbefalinger er dedikert til årets skumleste måned, og en varm velkomst til spøkelser, gjenferd, og djevelske monstre. Nyt helgen!


Opphavsrett: Twentieth Century Fox / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Twentieth Century Fox / Foto: IMDb

“The Rocky Horror Picture Show” (NF Kino Klingenberg)

En film de aller fleste har hørt om, vært borti, eller selv opplevd - “The Rocky Horror Picture Show” er en sjelden perle av kultfilm, og noe du absolutt burde ta deg tid til. En filmadaptasjon fra et teaterskuespill, som sakte men sikkert endret seg fra en vanlig filmvisning til en ekstraordinær publikumshendelse, hvor tilskuerne selv deltar, kler seg ut, og lar sine villeste fantasier gå i oppfyllelse.

I anledning filmens 43 års jubile, viser NF Kino Vika denne herligheten førstkommende lørdagskveld, 28. September 2019 kl 21:00. Har du aldri sett denne før, så er det bare å løpe rett ned til Klingeberg i ditt aller beste kostyme - and action!


Opphavsrett: Twentieth Century Fox /  IMDb

Opphavsrett: Twentieth Century Fox / IMDb

“American Horror Story - Apocalypse (Season 8)” (Netflix)

Mens den niende sesongen av den kjente og brutale skrekkantologien “American Horror Story” nettopp har hatt premiere i USA med “1984” har seriens åttende sesong endelig blitt tilgjengelig på Netflix.

“Apocalypse” er som alt AHS har noensinne laget, slengt sammen i en herlig, blodig og brutal miks. Verdens ende er et faktum, og dommedagen følger i det selveste djevelen slipper løs sin etterkommer på jorden. Aldri før har de samme skuespilleren spilt så mange av karakterene som nå, og det har aldri fungert så bra.

Avlys alle avtaler, sleng deg på sofaen, og gjør deg klar til dommedag.


Opphavsrett: Hard Working Movies / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Hard Working Movies / Foto: IMDb

“Hail Satan?” (Cinemateket Oslo)

Er du i humør for djevel-dyrkning? Se ikke lenger enn til Cinemateket i Oslo for din dose denne helgen.

Doku-filmen “Hail Satan?” gir et unikt innblikk i den raskeste voksende religion i USA og grasrotbevegelsen, The Satanic Temple.

Med symbolikk av en annen verden, snus vår forståelse av satanisme tvert om, og gir deg mulighet til å dyrke din indre djevel - nyt et særdeles sjeldent innblikk i noe helt demonisk, fra Cinematekets deilige seter. Visningstid kl 22:00, fredag 27. September 2019.


Opphavsrett: Celluloid Dreams / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Celluloid Dreams / Foto: IMDb

“Funny Games (U.S Version)” (ViaPlay)

Helgens skrekk er ikke over ennå, og det er mye mer i vente. “Funny Games” er noe av en skjult skatt, som du virkelig burde sette av tid til. En skrekkfilm og thriller hvor det ikke er monstrene i skyggen som terroriserer deg og dine nærmeste, men din egen nabo. Paranoid? For å gjøre filmen enda mer fristende er det ingen andre enn Naomi Watts som fyller filmens hovedrolle.

Så sett deg godt til rette, lås dører og vinduer, sjekk bak sofaen, og gjør deg klar for en virkelighetsnær skrekkopplevelse du ikke har sett maken til.

Anbefales!


Opphavsrett: Balboa Productions / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Balboa Productions / Foto: IMDb

“Rambo V: Last Blood” (NF Kino, ODEON Kino)

Draps- og krigslegenden Sylvester Stallone vender tilbake i rollen som Rambo i seriens aller siste film, “Rambo V: Last Blood”. Selv i en alder av 73 år viser ikke Stallone noe annet en rå muskler, kampevner en kan drømme om, og brutaliteten til en krigshelt fra en annen verden.

John Rambo vender hjem, og må møte gamle problemer og konfrontere sin egen historie i et forsøk på å redde seg selv i ett siste oppdrag.

Avslutt denne helgen med en tur til kinosalen, og sett deg godt tilrette - dette blir historisk.