NY UKE, NY BINGE - #21

A-Liste – Maria Sharpova

Våren har brakt mange spennende titler til streamingplattformene, og mai måned har ikke vært noen unntak. Det er særlig på seriefronten hvor vi får mange interessante nykommere denne måneden. Oppdater deg her på fem av de kuleste serienyhetene som slippes på streaming i mai.  


Upload – Amazon Prime Video (1. mai)

Evig liv er her – og det er digitalt. Som en opplastning kan du leve bortskjemt i alle dine etterdager, godt tullet inn i den perfekte virtuelle verden, hvor dine kjære når som helst kan besøke deg i VR. Alt har sin pris, så klart. Når Nathan lastes opp av kjæresten etter dødsulykken sin, går det opp for ham at han akkurat har lagt makten over sin eksistens i hennes hender. Samtidig begynner hukommelsestapet hans å gjøre ham mistenksom – og butlerboten driver ham om ikke lenge til vanvidd. Upload er en kreativ og gøyal komiserie med mange lag, som definitivt gir livet etter døden en langt mer leken og ironisk vri.


I Know This Much Is True – HBO Nordic (11. mai)

Månedens kritikerroste. Thomas lider av schizofreni. Tvillingbroren hans, Dominick, sliter med aggresjonsproblemer. Når Thomas skader seg selv på et offentlig bibliotek, starter Dominicks kamp for å holde broren unna tvangsinnleggelse. En kamp som kanskje er best forstått med tilbakeblikk til oppveksten. Miniserien I Know This Much Is True er et dystert familiedrama, som setter et ærlig lys på hvordan psykisk lidelse i nære relasjoner påvirker livene og identiteten vår. Mark Ruffalo byr på glimrende skuespill i en imponerende dobbelrolle som begge brødrene, noe som har fått Filmpolitiet til å spekulere om en mulig Emmy-nominasjon.


Miracle Workers: The Dark Ages – HBO Nordic (14. mai)

Etter å ha melket Simon Richs humoristiske roman Hva i Guds navn for alt den er verdt, er den absurde antologiserien Miracle Workers tilbake med en helt ny vri; The Dark Ages. Dette innebærer så klart et noe pinlig møte med alt middelalderen hadde å by på av akademisk og humanistisk fremgang. Daniel Radcliffe spiller rollen som prins Chaunsley, som til tross for hvor hardt han prøver, aldri klarer å leve helt opp til sin fars tyrannistiske ry. Men den gjessgjetende prinsen er ikke desto mindre bestemt på å skape et navn for seg selv. The Dark Ages er en satirisk beretning om individer som tillater seg å drømme stort - når de så åpenbart burde ha visst bedre.


Maskineriet – Viaplay (24. mai)

En maskert familiefar, spilt av Kristoffer Joner, våkner på en ferge mellom Norge og Sverige, dekket i blod. I bilen har han med seg pistol og en koffert full av penger. Hvordan havnet han der? Hva har han gjort? Ranet han beskyldes for, benekter han å ha begått. Men politiet har ledetråder som kaster hans egen historie og fortid i tvil.  Maskineriet er månedens ferske norske actionserie, som lover en god kombinasjon av nordiske stjerner og en hel del action. I pressemelding har Joner uttalt at det kuleste med Maskineriet er at serien er laget for å gå «satans fort». Og her i redaksjonen gleder vi oss til å få litt fart i hverdagen igjen.     


Snowpiercer – Netflix (25. mai)

I en verden som har fryst til en ubeboelig ødemark, er passasjerene på toget “Snowpiercer” de eneste overlevende. Men om bord på den 1000 vogner lange arken, råder skarpe sosiale skiller og strenge hierarkier. Og i takt med den økende mistroen mellom de ulike passasjerklassene etter et nylig oppdaget mord, øker også sannsynligheten for konflikt og revolusjon på tvers av de fartende vognene. Snowpiercer er Netflixs splitter nye adapsjon av Jacques Lob og Jean-Marc Rochettes populære grafiske roman Le Transperceneige. Med Jennifer Conelly på laget som den høytstående vertslederen Melanie Cavill, er det ingen tvil om at vi har en spennende thriller i vente.


Gleder du deg til noen av disse? Hva ser du på for tiden?