Ny uke, nye anbefalinger #45 - Fengslende

Anbefalingsliste - Steffen Tomt

Endelig er det helg! November måned er her, årets kanskje treigeste, våteste og mest langdratte måned, men vi er her for å gjøre det hele bedre med nok en gang å gi deg noen skikkelige gode anbefalinger på hva du kan bruke helgen din på – kos deg!


Det ytre sier alt – eller i dette tilfellet, bare halvparten av historien.
Opphavsrett: Netflix / Netflix

The Watcher (2022-, Netflix)

Det er ingenting som slår en skikkelig god, gjennomgående ekkel liten mini-serie med et skremmende normalt situasjonsbildet - Netflixs The Watcher treffer perfekt der den skal treffe, nemlig å få deg til å føle på litt ukomfortabelt ubehag der du sitter, hjemme i din egen stue.

En familie på fire flykter fra det usikre livet i storbyen på jakt etter drømmehuset, og selvfølgelig landet valget på 657 Boulevard, et lite slott i sin egen prakt i det som virker som livets mest perfekte forstad. Men er alt egentlig så bra her?

Vel, det tar ikke lang tid før truende brev finner sin vei til postkassa, og den nærmest psykotiske spiralen begynner å spinne for den nyinnflyttede familien – anbefales sterkt!


Key & Peele er tilbake igjen, men i en stil du kanskje ikke hadde forventet.
Opphavsrett: Netflix / Netflix

Wendell & Wild (2022-, Netflix)

Det er få ting som slår en skikkelig god stop-motion animasjonsserie. Og det er enda færre ting som slår en skikkelig god stop-motion animasjonsserie regissert av selveste Jordan Peele.

Wendell og Wild, to demon brødre, må møte sine store utfordringer sammen, og ved hjelp av den råtøffe Kat Elliot. I rollene finner vi Keegan Micheal-Key og Jordan Peele som stemmene til Wendell og Wild og Lyric Ross som Kat Elliot. Det er ingen tvil om kvaliteten her, og i ekte animasjonsstil treffere serien alle notene hele veien.

Altså, hvem kan vel ikke trenge litt ekstra Key & Peele i livene sine, og hva er vel da bedre enn å få det hele servert i klassisk stop-motion stil? Her er det bare å sette seg godt til rette!


Hvordan var det egentlig Kathleens dødsfall gikk for seg?
Opphavsrett: Netflix / Vouge

The Staircase (2018, Netflix)

Det er få true-crime serier som kommer til å sluke deg opp like godt som denne. Serien følger den høyprofilerte rettssaken mot den amerikanske forfatteren Michael Peterson etter hans kones tragiske dødsfall i 2001, som endte i bånn av trappen i deres eget hjem.

Gjennom ektefølte samtaler og monologer følger vi historien om Peterson og familien hans, og den tragiske men mystiske hendelsen som skulle prege hele familien deres. For hva skjedde egentlig med Kathleen, der hun ble funnet i bunnen av trappen med en voksende blodpøl rundt seg?

The Staircase er gripende, uimotståelig og et særdeles sjeldent innblikk i hvordan det amerikanske rettsvesenet fungerer, med gripende og personlig innblikk i familiens liv frem mot rettsaken. PS: Serien har fått en nyinnspilling i regi av HBO Max, med skuespillere i stedet for de ekte familiemedlemmene – premierte i år!


Det fins flere måter å drive en advokatpraksis på enn fra et kontor.
Opphavsrett: Netflix / IMDb

The Licoln Lawyer (2022-, Netflix)

En utradisjonell advokat-serie, som toucher inn på det litt mørke ved samfunnet i California, der idealisten Mickey Haller praktiserer rettshjelp på tvers av den solfylte staten fra hans Licoln Navigator.

Denne serien har alt: rus, rettshjelp, drama, intriger, trusler og et høyt aktivitets nivå. Enestående gjennomføring, vanvittig spennende og ikke minst oppslukende drar denne serien deg rett inn i California, kriminalsaker, og intriger.

PS: Netflix sin versjon av denne historien er en nyinnspilling av en film med samme navn fra 2011, med ingen ringere enn Matthew McConaughey –som og kan varmt anbefales!


Familielivet blir aldri det samme etter dette.
Opphavsrett: Netflix / What’s on Netflix

Devil in Ohio (2022-, Netflix)

Helgens siste anbefaling kommer i form av Devil in Ohio, en thriller-serier i beste tradisjon. Kult? Check. Drama? Check. Sjalusi? Check. Familieproblemer? Check. Her er det aller meste på plass!

Moren til Jules arbeider som psykiater, og en dag etter skolen kommer Jules hjem til en fremmede jente i huset sitt. Jenta er en av moren til Jules sine pasienter, og har nylig flyktet fra en mystisk kult, og vil bli værende hos familien deres i en liten periode. Men ingenting er da vel så enkelt som det, er det vel? Det er hvert fall ikke tilfellet for Jules og moren hennes, som får livet snudd på hodet etter at denne skremte kult-rømmeren snur hele livet og familien deres på hodet.

Gå inn med et åpent sinn, så skal du fort se at timene forsvinner med denne thrilleren – god helg fra oss!