En lederartikkel om renselse

Godt nytt år, kjære lesere! Ja, det ble litt sent, men nå er vi endelig ute med vår første utgave for 2024. It’s out with the old, and in with the new - noe tematikken for månedens utgave også representerer… nemlig renselse.

Januar kan være brutal, men så er det også litt digg å vende tilbake til hverdagens gamle tralt etter tung julemat, feit marispangris og latskap. Det er klisjé å si, men starten på et nytt år symboliserer ofte en form for renselse. Det er jo litt koselig at vi har gjort det til en greie, at vi “starter på nytt” hver gang et nytt år kommer. Enten vi liker det eller ikke, har vi tydeligvis et sterkt, underliggende behov for denne renselsen. Kanskje har man et nytt eller gammelt forsett som man har planer om å realisere, eller så er man kanskje fornøyd med livet akkurat som det er. Vi i PRESSET. har i alle fall noen nyttårsforsett som vi gleder oss til å sette i gang med.

I år overleverer Steffen Tomt oss for alvor stafettpinnen, og vi skal få spre vingene enda mer i arbeidet med magasinet. Realiteten om at vi faktisk er ansvarlige redaktører har begynte å inntreffe skikkelig. Det er både gøy og skummelt, akkurat slik det skal være når man gjør noe man setter pris på. I år har vi lyst til å leke oss med magasinet og prøve ut nye ting. Vi har lyst til å intervjue enda flere interessante mennesker, bruke illustratørene og fotografene våre maksimalt og strekke oss for å skrive kule artikler. Vi skal ikke late som at vi ikke er skikkelig Instagram-nerder, og at vi vil gjøre masse gøy på den plattformen også.

Dette året skal vi ha det gøy, og ikke ta ting for seriøst. Vi har lyst til å starte med gode vibber, og det har skribentene våre også. Velkommen til utgaven vår renselse, som skal bidra til gode følelser og starten på et nytt år.

– Caroline og Fanny