En lederartikkel om seksualitet

Leder - Steffen Tomt

Nok ett semester er tilbakelagt, og fem utgaver er over – og her sitter vi med den siste utgaven vår før sommeren melder sin anmarsj. Og hva er vel bedre tematikk enn seksualitet, i en tid hvor både PRIDE, kjærlighet og rykter om en ny “Summer of Love” flyter rundt i alskens medieplattformer?

Det er merkverdig å se tilbake på de månedene som har gått når vi sitter her med semesterets aller siste samling med tekster – den siste utgaven vår, som er vårt lille hjertebarn vi ønsker å ta så godt vare på som overhode mulig, nå endelig er klar. Tematikken den falt jo på seksualitet, og sklir forhåpentligvis inn i den måneden av året hvor tanker om frihet, rettigheter, omtalelser og kampen for likestilling og aksept av alle former for seksualitet, er ytterst på hjernebarken til de aller fleste.

La dette bli en summer of love for alle og enhver, hvor likestilling og aksept virkelig slår rotfeste i alle hjørner og kanter av den norske sommeren.    Collage: Steffen Tomt

La dette bli en summer of love for alle og enhver, hvor likestilling og aksept virkelig slår rotfeste i alle hjørner og kanter av den norske sommeren.

Collage: Steffen Tomt

Denne siste utgaven er en liten undersøkelse og hedring i ett, et kombinert lite tilfelle av ulike synspunkter og interesser blant skribentene, alt forankret i en underliggende forståelse av viktigheten i hvordan slike problemstillinger og tematikker blir presentert gjennom mediene. Som er sentralt for alt vi arbeider med, skal sant sies. Her finner du 9 ulike artikler (inkludert denne du sitter å leser nå), med hvert sitt fokus, hver sin vinkling og ikke minst, hver sin helt egne skribent.

Forhåpentligvis kan denne samlingen med tekster gi deg noe nytt, enten det være seg tanker, meninger, holdninger eller forståelser, eller om ikke annet, en liten nyvunnet interesse for slike problemstillinger. Alt i alt håper vi som en redaksjon at dette virkelig blir en ny summer of love for alle de som ønsker seg det – kanskje man kan starte med å rette fokuset mot det?

God lesning fra alle oss i redaksjonen, og husk, sommeren er på sitt beste når den er likestilt og norsk.
– Steffen Tomt, sjefredaktør