En lederartikkel om solfylte medier

Solen har for alvor gått ned over den sommerlige horisonten hos medieverden.
Foto: Phillip Graves / Unsplash

Leder - Steffen Tomt

Sol, sommer, ferie, bølgeskvulp, og smeltende is - det virker nesten litt fjernt nå. Men selv om sommeren sakte men sikkert har blitt en mindre og mindre prikk i bakspeilet, er det verdt å ta en ekstra god titt. For selv med en høst fylt til randen med store mediebegivenheter, nye premierer, kåringer og alt annet snacks som får publikums populærkulturelle interesse til å snurre rundt, var sommeren og fylt av lignende ting.

Hendelser og begivenheter som kanskje gikk deg hus forbi? Skandaler som smeltet fra minnet like fort som den pinneisen du på død og liv skulle spise på vei til stranda. Obskure ting som falt vekk fra fokuset ditt som sandkorn i vinden. Vel, det er hensikten med denne utgaven, semesterets første, og som tradisjon tro, sommerens store og lille oppsummering.

Denne utgaven markerer vår fjerde sommer med en slik utgave, et moment som er blitt like tradisjonsfylt for oss i redaksjonen som vårt årlige jubileumsmagasin. Eller den lille anbefalingsspalten vi publiserer to ganger i måneden. Eller som årets siste utgave hvert år, retrospektet som tar for seg hele det forhenværende året og de største og minste hendelsene. Vel, denne sommerutgaven her er like tradisjonstung som de overnevnte for oss. Forhåpentligvis har den blitt det for deg og. Et skikkelige, ordentlig farvel med de solfylte sommermånedene og alt av spennende hendelser i medieverden, i det vi går en like fartsfylt og interessant høst og vinter i møte.

Så som alltid håper vi at denne utgaven kan gi deg noen nye tanker om det som har skjedd, noen nye forståelser av hvordan ting beveger seg i den norske medieverden, eller bare en interesse for å lese mer om disse ulike tingene selv. Aller helst håper vi at denne utgaven, slik som de tidligere forhåpentligvis kan ha gjort, vekke en viss form for nysgjerrighet.

God lesning fra alle oss i redaksjonen og riktig god mimring! Husk at alt har sin tid, og all tid har sin form - det gjelder også sommeren.
– Steffen Tomt, sjefredaktør