En lederartikkel om sommermedier

Leder - Steffen Tomt

Sommeren er lang, og selv med pandemien hengende over oss stopper ikke pressen av den grunn. Dette er en samling med alt sommeren har vært fylt av (i medieverden), og oppe i badeforbud, smitteutbrudd og smeltende iskremer har du garantert gått glipp av noe.

Sene sommerkvelder på Hovedøya med gode venner ble fortsatt en virkelighet i den norske korona-sommeren, mens medieverden tikket videre med nye saker og problemer. Foto: Andreas Rønningen / Unsplash

Sene sommerkvelder på Hovedøya med gode venner ble fortsatt en virkelighet i den norske korona-sommeren, mens medieverden tikket videre med nye saker og problemer. Foto: Andreas Rønningen / Unsplash

En sommer utenom det vanlige, på alle mulige måter. Hvem hadde sett for seg at vi skulle stresse mer denne sommeren om én-meters regelen enn den smeltende isen i hånda eller den gradvis varmere pilsen ved siden av oss? Mange hadde vel håpet på at vi skulle få stresse mer over de sedvanlige ferieproblemene, men ei ble det slik.

Som alt annet vi i redaksjonen gjør, er denne utgaven, vår første utgave som fyller høstens mange (og stadig mørkere måneder), et produkt av den tiden og samfunnstilstanden vi finner oss selv i. Jeg tror ingen av oss hadde på forhånd sett for seg akkurat hvor mange “like” artikler og tekster det skulle bli, men nå er nå denne utgaven en gang en samling med hva som har fylt våre lange sommermåneder. Og med det som øye måtte vi nødvendigvis rette fokuset mot akkurat det som har skjedd i sommer, uavhengig av hvor likt det skulle vise seg å bli.

Denne august-utgaven er da med andre ord en samling med smått og stort som har preget medieverden og vårt lille pandemi-rammede land i sommerens varme og deilige få måneder. Alt fra hvordan våre egne medier som TV 2 har brutt allmennkringkastingsloven, hvordan festivalsommeren så seg nødt til å gjøre en rekke helomvendinger, og helt over til spørsmål om moralske og sikkerhetsmessige problemer i sosiale medier verden over. Er det en ting som er sikkert, er det nettopp den at sommeren har vært fylt med en hard og lang oppvask av moralske problemer - i det minste har disse problemene kommet frem i pressen.

For oss i redaksjonen er det alltid like fantastisk å komme tilbake til høstens rutiner når august melder sin ankomst, og undertegnede her har kriblet lenge i fingrene etter å få en rekke tanker og ideer ned på (digitalt-) trykk. Vi gleder oss stort til en høst fylt med litt for mange artikler, nye redaksjonsmedlemmer, en heidundranes jubileumsfeiring av magasinet og forhåpentligvis det som skal bli mange gode øyeblikk fylt med konstruktiv redaksjonelt innhold.

God lesning og utrolig tilbakevending til hverdagen fra absolutt alle oss i redaksjonen, vi gleder oss allerede til høstens nye øyeblikk!
- Steffen Tomt, sjefredaktør, på vegne av hele den samlede redaksjonen til PRESSET.