P3morgen tar kvelden

Nyhetsartikkel - Mathea Arsky

Etter en årrekke på lufta har programledertrioen delt en gråtkvalt beskjed med sine lyttere. I desember sendes siste P3morgen-avsnitt slik vi kjenner det, med Ronny, Silje og Markus som verter.

Foto: Jonathan Farber /   Unsplash

Foto: Jonathan Farber / Unsplash

De prisbelønte programlederene Ronny Brede Aase, Silje Nordnes samt Markus Neby annonserte tidligere i september under en sending at de gir seg for denne gang. Avgjørelsen ble ifølge Ronny tatt på bakgrunn av et ønske om å minnes showet som det er på sitt best:

- Vi har tenkt at det er lurt å gå ut med flagget til topps. Jeg har tenkt at det er kult å forlate programmet mens det fortsatt er en drømmejobb, forklarte han under sending.

Ronny har ledet P3morgen lengst, med drøye 10 år under beltet, mens Silje trådte inn i rollen i 2013. Podcastutgaven av episoden avslørte tre tårevåte proglamledere som tar avskjeden med et tungt hjerte.

- Det er en tid for alt. Vi er så vanvittig takknemlige for alle de årene Ronny, Silje og Markus har stått opp sammen med folk i inn- og utland og gitt oss en varm og morsom start på dagen. Heldigvis er det fortsatt noen måneder igjen, sier Mats Borch Bugge, redaksjonsleder for radio og podkast i NRK P3 Oslo.

Veien videre

I den akkompagnerende artikkelen til episoden der beskjeden ble annonsert står det at trioen fortsetter med prosjekter hos arbeidsgiveren NRK.

Trofaste morgenlyttere behøver heller ikke bekymre seg for at de ikke får sin daglige dose radiounderholdning da det kommer klart frem at NRK planlegger et overtakende konsept. 

- Etter nyttår blir det noen andre sin tur til å ta over stafettpinnen og leve drømmen, og våre elskede lyttere skal være i de beste hender. Selv skal jeg ta en pust i bakken, få ny giv og finne på noe nytt. Og sove masse, konkluderer Silje til P3.