Medienorges nye overhode

Nyhetsartikkel - Susanna Mathea Arsky

Fra kommunal blokk til regjeringen, tar Abid Raja (V) over som kultur- og likestillingsminister for partileder Trine Skei Grande. 

Tidligere kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande tar over posten som kunnskapsminister, dermed ble Raja utnevnt som ny minister på bakgrunn av venstres ønsker. 

Nedspiller rykter

– Grunnen til at vi endret regjeringen nå har ikke noe med landsmøtet å gjøre, men at Frp har gått ut. Og da måtte vi gjøre den jobben. At vi trenger noe fornyelse etter landsmøtet, hadde vi allerede begynt å drøfte i partiet. Nå måtte vi gjøre det, uttalte Skei Grande til Dagbladet.

Raja tok til tårene under overrekkelsen av nøklene til statsrådskontoret 

- Erna har akseptert meg. Jeg skal være med å styre likestillingspolitikken i Norge! Jeg som kommer fra et konservativt, strengt religiøst hjem der jeg ble oppdratt til at man ikke en gang skal se på jenter, sa den ferske ministeren til Dagbladet.

Legger ny kabal

Etter at FrP, med Siv Jensen i front, valgte å trekke seg ut av regjeringen har det blitt et skifte i ministerstillingene. Blant annet har Ernas mindretallsregjering nå fire representanter fra Venstre, tolv fra Høyre og fire fra Krf.