Fox News dropper tv-vert

Nyhetsartikkel - Emma S. Daasvatn

Den høyreorienterte nyhetskanalen Fox Business News har valgt å droppe den kontroversielle tv-verten Lou Dobbs, og avvikle det populære tv-programmet “Lou Dobbs Tonight”. Dette er en av flere endringer nettverket har gjort den siste tiden, og mye tyder på at Fox News forsøker å skape et mer balansert forhold mellom kommenterende innhold og nyheter for å holde på sine seere, og forsøke å snu et foreløpig synkende seertall.

Foto: Carson Daniels / Unsplash

Foto: Carson Daniels / Unsplash

Kjent for å provosere 

Lou Dobbs, som ble ansatt hos Fox News i 2011 av tidligere konsernsjef Roger Ailes, har lenge vert kjent for å videreformidle påstander om grunnløse konspirasjonsteorier. Han viste gjentatte ganger sin støtte til tidligere president Donald Trump gjennom sine mediekanaler, da hovedsakelig på den amerikanske betalings-tv-nyhetskanalenkanalen Fox Business News. Her hadde Dobbs sitt eget talkshow som gikk to ganger daglig. Dette var et tv-program den tidligere presidenten selv skal ha snakket varmt om, og beskrev det som et “must see”. 

Etter det amerikanske presidentvalget i 2020, videreformidlet Dobbs gjentatte ganger feilinformasjon og ufullstendige påstander om valgresultatet i “Lou Dobbs Tonight”, samt påstander om at valget var rigget til det demokratiske partiet sin fordel.

Foto: Markus Spiske / Unsplash

Foto: Markus Spiske / Unsplash

Benekter at søksmål var grunnen

“Lou Dobbs Tonight” var tv-programmet som var høyest rangert på Fox Business News. Likevel valgte kanalen å trekke programmet. Ifølge Fox News hadde kanselleringen ikke noe å gjøre med at programvareselskapet Smartmatic dagen før kanselleringen anla et søksmål mot Fox News og tre av kanalens verter, deriblant Dobbs, for å ha spredt misvisende informasjon og løgner om programvareselskapet sin rolle under valgkampen.  

Tv-programmet ble holdt for siste gang fredag den 5. februar 2020, og vil erstattes av et lignende program, “Fox Buisness Daily”. Ifølge Los Angeles Times er det grunn til å forvente at en ny konservativ tv-vert vil ta over Dobbs´tidligere rolle. Dette er til tross for endringene som har blitt gjort i Fox News nettverket den siste tiden, som tyder på en mer sentraliserende tilnærming til (de hovedsakelig republikanske) seerne fremover, for å forsøke å snu den synkende seertrenden.

I tillegg til å ha ledet tv-programmet opptrådte Dobbs flere ganger som kommentator på Fox News sine andre mediekanaler. Men mediepersonligheten vil høyst sannsynlig ikke opptre på tv-kanalen igjen, ifølge flere kilder i Fox News.