Piers Morgan forlater "Good Morning Britain"

Nyhetsartikkel - Emma S. Daasvatn

Den britiske tv-personligheten Piers Morgen har representert “Good Morning Britain” siden 2015, men hans tid som vert for programmet ser ut til å være ved veis ende. Nyheten ble kjent etter at Morgan kom med en rekke kontroversielle bemerkelser om det nylige intervjuet hertuginnen av Sussex, Meghan Markle hadde for Oprah Winfrey.

Mange har stilt seg spørsmålet om hva som skjer bak lukkede dører i det britiske kongehuset etter intervjuet Meghan Markle hadde med Oprah. En av de som var kritiske til intervjuet var tv-verten Piers Morgan. Foto: King´s Church International / Unsp…

Mange har stilt seg spørsmålet om hva som skjer bak lukkede dører i det britiske kongehuset etter intervjuet Meghan Markle hadde med Oprah. En av de som var kritiske til intervjuet var tv-verten Piers Morgan. Foto: King´s Church International / Unsplash

“Jeg tror ikke på et eneste ord”

Meghan Markle hadde nylig et intervju med Oprah Winfrey, der hvor hertuginnen uttalte seg om flere kritikkverdige forhold hun selv hadde opplevd i sin tid som en del av det britiske kongehuset. Hun sa også at hun i denne tiden slet med tanker om å ta sitt eget liv.

Da “Good Morning Britain” ble sendt den 8 mars, sa Morgan at han “ikke trodde på et ord” av det som ble sagt av hertuginnen, og sa videre at “jeg ville ikke trodd det om hun leste opp en vær-rapport for meg”. I en personlig tweet senere samme dag refererte Morgan til hertuginnen som en “Pinocchio Prinsesse”. På mandagens program stilte han seg også kritisk til Meghan Markle sine uttalelser om at hun hadde selvmordstanker. I det følgende programmet tirsdagen etter adresserte han denne uttalelsen, og Morgan understreket viktigheten av at slike tanker blir tatt seriøst, og at når man hører til en institusjon som kongefamilien burde man absolutt få hjelp om man trenger det.

Fikk stort tilbakeslag

Morgan sine ytringer fikk stort tilbakeslag, også blant kjente personligheter. Skuespiller Jameela Jamil reagerte ved å poste en tweet hvor hun fortalte at det var like før hun tik selvmord for et års tid tilbake siden som følge av Piers Morgan sin “nådeløse kritikk kampanje med kritikk og løyner” hun fikk mot seg februar 2020.

Som følge av diskusjoner med fjernsynsnettverket ITV, bestemte Piers Morgan seg sor å forlate Good Morning Britain.

Piers Morgan var ikke alltid kritisk til Meghan Markle

Tilbake i 2016 omtalte Morgan hertuginnen som “en veldig smart, fokusert, omsorgsfull, på hugget og selvsikker kvinne”. Han uttalte seg også i en kolonne for “the Mail Online” om at Harry sannsynligvis ikke ville finne en bedre match og at han burde forte seg med å spørre henne om giftemål.

I årene som fulgte, deriomot, har tv-verten blitt mer og mer kritisk i sine uttalelser av Meghan Markle. Hertuginnen har aldri respondert offentlig på noen av Morgan sine ytringer om henne.