Veien til Mordor er lang

Artikkel - Scott Sjøstrøm

I November i fjor inngikk Amazon Studios en avtale som sikret dem rettighetene til Ringenes Herre-trilogien. Avtalen, som sies å være verdt rundt 250 millioner dollar, gir dem rettigheter til å produsere flere sesonger av Tolkiens tre romaner. 

Foto: The Lord of the Rings // Gamereactor

Foto: The Lord of the Rings // Gamereactor

New Line Cinema, produksjonsselskapet bak Peter Jacksons legendariske filmatisering, skal visstnok bistå Amazon Studios med produksjon og regi av serien. Dette kan komme godt med, da produksjonsselskapet hadde enorm suksess med deres filmatisering på starten av 2000-tallet. 

Jacksons trilogi tjente inn nesten tre milliarder amerikanske dollar, og vant totalt hele 17 Oscar-priser. 

Nyheten om samarbeidet kom som en stor overraskelse for mange, da The Tolkien Estate (rettighetshaverne) saksøkte New Line Cinema i 2012, grunnet rettighetsbrudd knyttet til videospill og annet merch. Saken endte med forlik senest i fjor, men det er tilsynelatende null ondt blod mellom partene i dag.  

Det har nesten gått et år siden vi mottok nyheten om at det skal bli laget tv-serie ut av Tolkiens trilogi. Det er fortsatt en rekke spørsmål knyttet til prosjektet, men hva vet vi foreløpig om den nye Ringenes Herre-serien? 

2021

Noe mange lurer på, er når vi vil få se Amazons Ringenes Herre-serie på lufta. I et intervju med det britiske nettmagasinet NME, forteller en Amazon-direktør med navn Jennifer Salke, at håpet er å få se første episode i 2021. 

Salke forteller videre at produksjonen vil være i gang innen slutten av 2019, da avtalen rundt rettighetene forutsetter at produksjonen er i gang innen to år etter inngått avtale. 

Hvor mange sesonger vil bli laget?

44458565_297956344261793_784522754966683648_n.jpg

Amazon har kjøpt rettigheter til å lage fem sesonger med Ringenes Herre. Budsjettet skal visstnok være på svimlende én milliard dollar, som er rekordhøyt for en tv-serie. Hvor mange episoder det blir per sesong, og lengde på episodene vet vi foreløpig lite om. Det blir interessesant å se hvilket fokus første sesong har, og hvilke personer vi vil følge. 

Kanskje vil vi få vite mer om Aragorns barndom i Kløvendal? Med fem sesonger vil en få dekket et bredt spekter av historien. Kanskje vil det bli funnet rom til å introdusere seerne for karakterer som Tom Bombadil? Det hadde også vært interessant å få vite mer om Saurons bakgrunn, men enn så lenge er det kun ønsketenking og spekulasjoner.

Hvem vil stå for regi?

JD Payne og Patrick McKay vil være såkalte «showrunners» for serien. «Showrunner» er en betegnelse brukt for å beskrive en person som både har rolle som produsent og hovedmanusforfatter. 

Duoen har tidligere jobbet på filmer som «Star Trek 4» og «Godzilla vs. Kong», da hovedsakelig som forfattere. Duoen har visstnok kjent hverandre siden high-school, da begge deltok i et debattlag. 

Flere spørsmål enn svar 

Frustrerende nok sitter en igjen med flere spørsmål enn svar når en leter etter mer informasjon om den nye Ringenes Herre-serien. Det har foreløpig ikke blitt offentligjort noen skuespillere til serien, og lokasjon for innspilling har heller ikke blitt fastsatt. Det blir likevel spekulert i at innspillingen igjen vil bli lagt til New Zealand, uten at vi har fått noe videre bekreftelse på dette. 

Likevel kan en håpe på at vi får vite mer fremover, når produksjonen for alvor er i gang.