Snart kommer sesong 4

Artikkel- Scott Sjøstrøm

Foto: FX, HBO

Foto: FX, HBO

Den Emmy-vinnende serien er snart tilbake med sin fjerde sesong. Dette vet vi så langt om sesong 4 av Fargo.

Foto: Shannon Stapleton, X90052

Foto: Shannon Stapleton, X90052

Tidlig i August 2018 ble det gjort kjent at den kritikerroste serien Fargo kommer tilbake på skjermen i løpet av 2019. I hovedrollen får vi ingen ringere enn den berømte komikeren Chris Rock.

Rock, som er kåret til den femte beste komikeren gjennom tidene av Comedy Central, skal bekle rollen som mafiasjef i byen Kansas. Handlingen er lagt til 1950-årene. Fargo har blitt kjent for å kombinere bekmørk galgenhumor med velspilt drama, eksemplifisert gjennom blant andre Billy Bob Thorntons (sesong 1) og Kirsten Dunsts (sesong 2) briljante rolletolkninger. I sesong 4 er det Chris Rock som skal lede an, og basert på det vi foreløpig har fått av informasjon, kan det virke som vi har mye å se frem til.

Immigrasjon og assimilasjon

Det amerikanske magasinet Variety melder at sesong 4 av Fargo skal utspille seg i 1950-tallets USA, nærmere bestemt i byen Kansas, Missouri. Temaet for sesongen skal ifølge magasinet være «Immigrasjon og assimilasjon, og tingene vi gjør for penger».

Mer konkret kommer vi til å være vitne til to mafiafamilier- den ene afroamerikansk og den andre italiensk- som havner i unåde hos hverandre. For å begrave stridsøksene bestemmer de øverste hodene av de respektive familiene (Rock som den ene) seg for å begå en slags «byttehandel», der varen er familienes eldste sønner.

Rocks karakter, som har gitt bort sin eldste sønn til sin største fiende, må oppdra sin fiendes sønn som sin egen. Det hele tar likevel en uventet vending da sjefen for den italienske mafiaen dør som følge av det som skulle vært en standard operasjon.

Noah Hawley returnerer

Fargos serieskaper og showrunner, Noah Hawley, er tilbake i rollen for å lede an prosjektet. Chris Rock har uttalt at han gleder seg stort til å få jobbe med den kritikerroste serieskaperen.

«Jeg er fan av Fargo, og jeg kan nesten ikke vente med å få jobbet med Noah», sa Rock.

Noah Hawley har siden sist sesong av Fargo vært opptatt med å skape serien «Legion», som debuterte på TV i starten av 2017. Legion mottok strålende kritikker fra et samlet pressekorps, og har en rating på skyhøye 90% på Rotten Tomatoes.

Forhåpentligvis blir sesong 4 av Fargo, med komikeren Chris Rock i hovedrollen, like bra.