Fem ting du kanskje har gått glipp av

Artikkel - Steffen Tomt

Det har skjedd mye i filmverden i det siste, så kanskje det er på tide å oppdatere seg litt?Opphavsrett: Pylz Works / Foto: Unsplash

Det har skjedd mye i filmverden i det siste, så kanskje det er på tide å oppdatere seg litt?

Opphavsrett: Pylz Works / Foto: Unsplash

Med våren kommer en hel rekke omstillinger og store forandringer for de aller fleste – sommeren er snart rundt hjørnet, studenter drunker i eksamener og smittesituasjonen har bedret seg. Så da har man kanskje gått glipp av siste nytt i filmverden, så her er en aldri så liten oppdatering.

På kort tid er det mye som har skjedd, og mye man muligens har gått glipp av i vårens hektiske uker, og spesielt nå som sommeren nærmer seg med stormskritt og ferien skal planlegges. Uansett hvordan våren har vært og hvor hektisk de siste månedene har vist seg å være, så kan det være godt med en aldri så liten oppdatering – og nå som det har skjedd så mye i filmverden er det hvert fall på tide. På alle fronter (strømming, film, tv, industri, underholdning og kinodrift) har det vært store forandringer i det siste, så under finner du fem ting du kanskje har gått glipp av fra den fantastiske film&tv verden som finnes der ute

1. Metro-Goldwyn-Mayer kjøpes opp av Amazone

Det klassiske, og velkjente filmstudioet med den brølende løven faller inn under Amazones stadig økende imperium etter at selskapene kom til en enighet tidligere i dag. For nesten hele 9 milliarder amerikanske dollar blar Amazone opp lommeboka og får med seg James Bond og en hel rekke med franchiser hjem igjen. MGM er et av verdens eldste filmstudioer, og har vært en avgjørende del av Hollywoods filmhistorie siden deres beskjedne oppstart i 1924. Nå blir det andre boller for medieselskapet, som får seg en ny eier i Jeff Bezos imperium. Amazones oppkjøp av MGM er et realt tilskudd til deres Amazone Prime tjeneste, da hele 4000 film og over 17 000 tv-serier blir spyttet inn i den rasktvoksende konkurrenten til Netflix. Kanskje det blir en maktendring i strømmeverden i nærmeste fremtid?

2. Oslo Pix 2021 blir fysisk

Den nå veletablerte og gjenkjennbare Oslo Pix filmfestivalen som fyller Oslos gater med herlig film fra hele verden, får endelig mulighetene til å ha en fysisk festival i år, til tross for stor usikkerhet. Med gjenåpningen av Oslo som kom i går, rekker også byens kinoer og åpne i gode tid før Oslo Pix sparker i gang senere i sommer. Som en del av Stiftelsen Festivalkontoret sine filmfestivaler er Oslo Pix bare én av tre årlig festivaler som blir arrangert, men den første fysiske festivalen organisasjonen har satt sammen siden pandemien landet i Norge. Nok en gang kan publikum nyte internasjonal og nordisk film av aller ypperste kvalitet, og det i kinosalenes herlige røde seter.

3. Game of Thrones sin forløper “House of Dragon” i full sving

Endelig kan vi glede oss – de aller første offisielle bildene fra innspillingen av den nye forløper serien til Game of Thrones, med tittelen “House of Dragon” har blitt sluppet, og serien er underveis. Forløperen til publikumsfavoritten er satt flere tusen år før alt som utspiller seg i det Westeros en er vandt med, og vil følge skjebnen til Targaryen familien og deres utfordringer. Etter den mye omdiskuterte avslutningen på Game of Thrones, og alt som fulgte med problemer, signeringskampanjer og utfordringer er nyheten om at den første serien som vil utvide det fantastiske universet, faktisk er i gang, vanvittig morro. Her er det bare å glede seg til å se hva det blir av denne nye, lovende serien – og smør deg med tålmodighet!

4. Kevin Spacey vender tilbake til lerretet

Etter en lengre periode i skyggene av sitt tidligere liv som skuespiller, vil Spacey nok en gang vende tilbake til filmverden i sin første rolle siden anklagene om seksuelle overgrep av skuespilleren begynte å rulle inn i 2017. Som mange sikkert husker førte anklagene til Spaceys fall fra tronen som Frank Underwood, den notoriske, brutale og ambisiøse politikeren i Netflixs House of Cards serie, og hans inflytelse som en veletablert skuespiller i Hollywoods glamorøse verden. Nå vender riktignok Space snuten fremover, og vil gjør sin første rolle i den italienske filmen L’uomo Che Disegnò Dio, regissert av Louis Nero. Filmens handling sentrerer seg rundt etterforskningen av en pedofil mann som tegner nakne barn, hvor Spacey vil spille en mindre rolle som en bistående politimann til Neros rolle som hovedskuespilleren i filmen. En omstridt skuespiller med en problematisk historie, vender da altså snuten sin mot en film med mange lignende paralleller – et spennende valg, med andre ord.

5. Alle gode ting er tre - Timothée Chalamet i rollen som Willy Wonka

Vidunderskuespilleren Timothée Chalamet vil spille rollen som alles favoritt sjokolademaker Willy Wonka i Warner Bros. nye film. Roal Dahls velkjente historie har vært å se på lerretet to ganger tidligere, med Gene Wilders legendariske utførelse i den første filmen fra 1971 og senere med Johny Depps skuespilleri i 2005 nyinnspillingen av den samme filmen. Men Chalamets rolle som Willy Wonka er ikke bare en nyinnspilling av den velkjente historien, men vil heller være en forløper som forteller historien om Willy Wonka og mannens mystiske bakgrunn. For å ikke nevne at filmen vil ha sterke musikalske innslag, hvor Chalamet er avslørt i å ha både danse og sangnummer som en del av hans rolle i filmen. Selv om Warner Bros. har klart å holde kortene tett til brystet angående selve handlingen, er det bare å glede seg til dette – det er sjeldent Chalamet ikke leverer godt, for å si det sånn.


Og der var det, en rask liten oppdatering på hva som har foregått i filmverdens kaotiske sfære den siste tiden. Men hvis du fortsatt sitter igjen med spørsmål om de nyeste seriene, eller om du trenger sårt noen tips til hva du kan se på i helgen, ja da er det bare å hoppe over til PRESSA, vår helt egne anbefalingsliste med noe av det beste underholdningsverden kan by på.