The Dropout – Et innblikk i en av verdens største skandaler

Artikkel - Marie Lian

Amanda Seyfried i hennes nye rolle som entrepenøren Elizabeth Holmes.
Foto: L'ODJ

“This is an inspiring step forward”.
Foto: Hulu

Fra Stanford University dropout, til administrerende direktør i sitt eget firma Theranos: livet til Elizabeth Holmes har vært en berg-og-dalbane fra starten. I denne nylige utgitte traileren for den kommende serien «The Dropout», får vi se Amanda Seyfried når hun går inn i rollen som gründeren Holmes.

7 februar publiserte film og TV-strømmetjenesten Hulu den offisielle traileren for den nye serien «The Dropout». Serien er basert på Holmes sin historie, og valgene hun har tatt som har ledet henne til hvor hun er den dag i dag.

Skyldig

Holmes ble i starten av 2022 dømt for svindel mot investorer, hvor hun ble funnet skyldig i fire av de 12 tiltalepunktene. Hun ble dømt for å være skyldig for konspirasjon med tidligere Theranos-president Ramesh Sunny Balwani om å svindle investorer mellom årene 2010 og 2015.

I tillegg til dette ble Holmes også funnet skyldig for svindel av en hedgefond-sjef, svindel av en rådgiver og svindel av en advokat som hevdet han la til rette for investeringer på opptil 370 millioner dollar. Holmes ble derimot ikke funnet skyldig i svindel mot pasienter, og ikke skyldig for bruk av reklame som oppfordret kunder til å besøke selskapets velværetjenester.

Et innblikk

«Money. Romance. Tragedy. Deception. Hulu’s limited series “The Dropout”, the story of Elizabeth Holmes and Theranos, is an unbelievable tale of ambition and fame gone terribly wrong. How did the world’s youngest self-made female billionaire lose it all in the blink of an eye?». Slik lyder beskrivelsen av den kommende serien.

Seriens hovedpersoner Elizabeth Holmes og Sunny Balwani, blir spilt av Amanda Seyfried og Naveen Andrews. Serien inkluderer også kjente skuespillere som Utkarsh Ambudkar, Kate Burton, Michel Gill, Sam Waterston, og mange flere.

Produsentene bak dramatiseringen av Holmes sitt liv er blant annet Elizabeth Meriwether, som er mest kjent for sitt arbeid med sitcom serien «New Girl». Liz Heldens, Liz Hannah, Katherine Pope, Rebecca Jarvis, Victoria Thompson og Taylor Dunn er også produsenter av den kommende serien.

«The Dropout» skal ta oss med gjennom reisen til Holmes, og gi oss et innblikk i hvorfor hun tok de valgene hun tok da firmaet hennes løy om at de hadde utviklet avansert teknologi for medisinsk testing av blod. Serien skal publiseres på plattformene Hulu og Disney+, og den har premiere 3 mars 2022.

Se den ferske traileren til serien under her.


Les også PRESSET.s andre saker om Elizabeth Holmes og Theranos:

Teknologi-superstjerne dømt for svindel

Ny uke, ny binge - #49