En lederartikkel om F-ordet

Mars betyr blomstring og florerende liv i Oslos gater - noe vi har gledet oss fælt til etter måneder med vintermørke og kjølige netter. Vinteren er offisielt på hell, og gradene på temperaturmåleren stiger sakte, men sikkert, oppover. Og det gjør jaggu meg stemninga blant redaksjonen også!

Illustrasjon: Kvikk Grafikk

I månedens utgave føles det riktig å utforske alt womanhood-esque samtidig som Oslo blomstrer. Det er nesten metaforisk, for tematikkene har en tone av håp om at ting skal bli bedre - som når man kommer over en knæsjfarget blåveis som lyser opp det grå gresset den blomstrer i. Kvinnene vi skriver om er litt som blåveiser. I en verden som ofte føles grå, lyser de opp både det stille og det høye.

Vi tar et dypdykk ned i kunsten denne gang, og i månedens utgave kan du lese om alt fra teater, musikk til billedkunst. Kanskje kan det friste å lese mer om hvordan to unge, lovende kunstnere bruker sosiale medier til sin fordel? Eller hva med et innblikk i Nationaltheaterets nye forestilling “Besøk av gammel dame”, og deres briljante markedsføringsstrategi - å bruke mob wife-estetikken som er i vinden på sosiale medier om dagen for alle penga!

Er du mer interessert i å lære om hvordan råe damer fra Sør-Korea har tatt over K-popmiljøet, mulighetene og begrensningene av kvinnelige selvbestemmelse forpaktet som “choice feminism” eller hvordan fortellingen rundt det kvinnelige kroppsbilde og de samfunnsmessige forventningene i Kina, så har vi det også.

Flere av skribentene våre har også taklet F-ordet med en god dæsj politiske innspill: viktigheten av representasjon i media, og det feministiske punkrockkollektivet Pussy Riots protester etter den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyjs bortgang er blant noe av hva du kan lese om i månedens utgave.

Og med dette gjenstår det kun en ting for oss å si: god lesning, kjære lesere!
– Caroline og Fanny