En lederartikkel om hverdagen

Leder - Steffen Tomt

Oslo bades i et stadig mindre lys, men enda godt er det at byens befolkningen holder varmen i hverdagen vår oppe. Foto: Ynge Windsland / Unsplash

Høsten melder sin farvel, vinteren ligger rundt hjørnet og lurer, og uten at vi kanskje har tenkt over det har vi havnet i en ny form for en ‘gammel’ hverdag. Pandemien har riktignok ikke helt forsvunnet fra sidesynet – noe den kanskje aldri vil heller – men hverdagen har meldt sin ankomst uansett. Men kanskje ikke på den måten vi hadde sett for oss?

Det er nesten litt uvirkelige å tenke på at en mars-dag i 2020 skulle bli så definerende for livene til de aller fleste. Og her sitter vi, på den andre siden av en pandemi, vaksinerte opp til øra og utmattet over strømmetjenestenes samle gamle innhold i nye innpakninger. Husker du de evige Zoom-møtene som på død og live ikke bare kunne vært en enkel mail? Eller hva med de kjedelige pappsmakende kaffekoppene to-go som vi måtte forhold oss til, selv om en kunne se den blanke porselenskoppen støve ned på hylla over baristaen?

Og nå, etter det som skulle bli en ny ‘summer of love’ (og som forhåpentligvis ble det for alle single der ute), sitter vi her med en usikker følelse igjen, i påvente av stadige oppdateringer om den nye enten bølgen med smitteøkning. Samtidig tusler vi ut døra, slenger oss ned på en alt for godt sitte-slitt rottingstol på den lokale kaffesjappa, og holder en glovarm porselenskopp i hendene mens vi desperat prøver å få koffeinen inn i kroppen.

Men nok digresjon og metaforisk maling av min egen jakt på koffein i hverdagen. Denne utgaven er høstens andre utgave, og vår 29 i det som er en stadig økende liste. I likhet med mange av våre tidligere utgaver, fant denne også sin plass inn i høstens alt for korte semester, og det på et tidspunkt hvor denne nye hverdagen vi har hatt siden sommeren kanskje står i fare for nye smitteverntiltak. Så her har vi satt oss ned, fundert over hvilke former denne hverdagen vi nå har blitt kjent med består av, og ikke minst hvilke medievaner (og uvaner) vi har tatt med oss inn i denne alt for korte høsten.

Og resultatet? Forhåpentligvis en samling med artikler og tekster som gir deg muligheter til å reflektere over ditt eget forhold til din egen hverdag. Eller om alt annet skal falle vekk, så håper vi hvert fall at disse tekstene og artiklene kan være interessante å sette tenna i over den glovarme porselenskoppen vi alle har lengtet så mye tilbake til. Alt i alt håper vi disse artiklene faller i smak - kanskje like godt som kaffekoppen din.

God lesning fra alle oss i redaksjonen, og god førjulstid også – det ønsker hvert fall vi oss!
– Steffen Tomt, sjefredaktør