En lederartikkel om inkludering

Leder - Steffen Tomt

Inkludering kommer du ikke unna i dagens medieverden. Illustrasjon: Anne Line Fjeldstad

Har du tenkt over hvordan mediene rundt deg påvirker deg i det siste? For å spille den velkjente tonen, så har det hele noe å si for oss som mottagere – men det trenger ikke nødvendigvis å være en negativ ting i seg selv. Kanskje et økt fokus på inkludering, bredde i karakterer og narrativ, og ikke minst en friere holdning til tidligere tabulagte temaer kan være en riktig så god påvirkning?

Semesteret er allerede godt i gang, høsten har meldt sin ankomst med kjølig frisk morgenluft, og redaksjonen vår har nok en gang fått påfyll av nye krefter i kraft av nye redaktører, skribenter, fotografer og illustratører. Det føles hverdagslig godt å være tilbake i ordentlige rutiner igjen, selv om det hverdagslige kanskje ikke er det mest spennende i livet – men det kan være det.

Når vi nå stod ovenfor hva tematikken for denne september utgaven skulle bli, benyttet vi oss som vanlig av redaksjonslokalets høytidelige forum, hvor vi tør å påstå at gode ideer utvikles. Til slutt kom det frem en tanke om å fokusere på noe man kanskje ikke tenker for mye over (noen vil sikkert påpeke at man tenker for mye på det, men konservative tanker som det holder vi oss for gode for), og temaet ble valgt. Som du har skjønt innen dette tredje avsnittet her er teamet for september “Inkludering”, og skribentene våre har virkelig levert i denne runden.

Alt fra spenstige intervjuer i uvanlige festival-settinger til erkjennelser om kunstig kjærlighet og omveltninger i kulturbransjen pryder sidene av denne digitale utgave. For vår del viste det seg å være mye nytt her vi ikke hadde forstått oss på tidligere, og hvem vet, kanskje det gjelder for deg også kjære leser? Uansett, som alltid håper vi at denne utgaven kan gi deg noen nye tanker om inkluderingens vesen, noen nye forståelser av hva som beveger seg i den norske medieverden, eller bare en interesse for å lese mer om disse ulike tingene selv. Aller helst håper vi at denne utgaven, slik som de tidligere forhåpentligvis kan ha gjort, vekke en viss form for nysgjerrighet.

God lesning fra alle oss i redaksjonen og riktig god forståelse! Husk at nye tendenser i samfunnet ikke nødvendigvis er det samme som å kvitte seg med alt fra en tidligere tid.
– Steffen Tomt, sjefredaktør