NY UKE, NY BINGE - #7

A-Liste - Alexandra P. Drakopoulos

Enda en uke vel overstått og det er endelig fredag! Vi gir deg en ny utgave av PRESSA. med en rekke (relative) nyutgivelser fra Netflix du kan bedrive helgen din med!

Big Mouth - Valentinsdag Spesial

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Selv om Valentinsdagen har kommet og gått, slenger vi fremdeles med en aldri så liten Valentins-spesial med i denne ukas PRESSA. For selv om noen kanskje ser på valentinsdagen som kapitalismes helligdag, er det alltid like koselig å spre lit kjærleik, for hvem liker ikke det? Denne valentins-spesialen fra Big Mouth er dog kanskje en smule utradisjonell, noe som de fleste som har erfart Big Mouth kanskje vet fra før av. For de som ikke har sett Big Mouth før, kan series beskrives som en nokså radikal seksual undervisning som egentlig kanskje ikke er egnet for målgruppen den ved første utkast ser ut til å henvise seg til, med en del drøye, og veldig på kanten vitser, men likevel meget hysterisk. Valentins-spesialen følger selfølgelig i samme fotspor som resten av serien, hvor de kleine pubertale ungdomsskole-elevene må komme seg gjennom Valentins dagen og alle de problemene det kan by på i det stadiet av livet.

The Breaker Upperers

FOTO: Piki Films

FOTO: Piki Films

For de med et litt mer kynisk blikk på Valentins dagen, vil kanskje The Breaker Upperers falle i smak. Filmen hadde premiere så tidlig som i mai 2018 i New Zealand, men blir tilgjengelig for internasjonale seere nå 15. februar. Her møter vi de to meget kyniske kvinnene Jen og Mel, som etter at de fant ut av at de begge var sammen med samme mann, startet firmaet «The Breaker Upperers», et firma som hjelper folk med å slå opp med sin bedre, eller kanskje mer passende, verre halvdel. Men år en av dem blir involvert med en av klientene deres, truer det både vennskapet og firmaet.

Nightflyers

FOTO: Universal Cable Productions / Netflix

FOTO: Universal Cable Productions / Netflix

Mens de aller fleste av oss venter utålmodig på at april skal komme og siste sesong av Game of Thrones, kan vi anbefale en ny kreasjon fra George R. R. Martin’s interessante imaginasjon, dog med en litt annen vri enn fra det kjente Game of Thrones-verden. Nightflyers har gått på amerikanske TV-er siden desember, men 1. februar hadde serien premiere for internasjonale seere også da den kom på Netflix. Basert på en novelle Martin skrev på 80-tallet, tar serien for seg en gruppe forskere som reiser ut i rommet for å ta første kontakt med utenomjordiske livsformer, når uforklarlige og voldelige hendelser oppstår. Handlingen virker som en eller annen tradisjonell sci-fi serie, men med Martin sin fantasi med i bilde får serien nok et interessant preg.

The Umbrella Academy

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

15. februar har første sesong av «The Umbrella Academy» premiere på Netflix, som er basert på den prisvinnende serien med samme navn. I en tidslinje hvor den amerikanske presidenten John F. Kennedy ikke ble drept, blir 43 barn med overnaturlige superkrefter rundt om i verden født på samme dag i 1989, tilsynelatende helt ut av det blå, hvor mødrene ikke viste noen tegn til graviditet dagen før fødselen. En eksentrisk entreprenør ser potensialet til disse barna og adopterer 7 av de til dette såkalte «Umbrella Academy», hvor han trener dem opp til å redde verden fra en ukjent trussel. 17 år senere blir barna gjenforent i farens begravelse, hvor en rekke familiehemmeligheter dukker opp, i tillegg til denne ukjente trusselen og barna må redde verden fra apokalypsen.

Dirty John

FOTO: Universal Cable Productions

FOTO: Universal Cable Productions

Her slenger vi med en aldri så liten dobbel-anbefaling, med både podcast og serie i en. 14. februar hadde «Dirty John» premiere på Netflix, som har gått på amerikanske tv-er siden november. Serien, som er basert på en «true crime» podcast fra 2017 med samme navn, er basert på livet til John Meehan, en aldri så liten svindler og sosiopat, og da mer spesifikt hans forhold med forretningskvinnen Debra Newell. Om du liker antologiserien American Crime Story og ikke fikk nok av «true crime» historier, er både serien og podcasten virkelig noe å få med seg.

Jenny Førland