NY UKE, NY BINGE - #21

A-Liste - Alexandra P. Drakopoulos


Endelig er helga her atter en gang, og takk gud for det, eller universet, takk hva enn slags høyere makt du måtte tro på! Det er hvertfall fri fra alt som heter skole og jobb, og vi i PRESSA. gir deg en rekke filmer og tv-serier du kan slappe av med denne helga!

Aladdin

FOTO: The Walt Disney Company Nordic

FOTO: The Walt Disney Company Nordic

I disse dager, hvor Disney lager nye, live-versjoner av de gamle tegne-klassikerne er det duket for Aladdin sin tur. Her ser vi Will Smith ta over stafett-pinnen fra Robin Williams som Genie, som gjorde det stort som meme etter den første traileren ble sluppet. Om det skulle være en stund siden du sist så den tegnede versjonen av Aladdin og ikke husker helt hvordan historien går, er den basert på et arabisk folkeeventyr. Her følger vi tyven Aladdin som blir leid inn av Jafar for å stjele en magisk lampe fra en mystisk hule. Som tyv leverer dog Aladdain ikke varene men beholder lampen selv, som inneholder ånden Genie, som kan oppfylle tre ønsker, og Aladdin blir sendt ut på et sykt eventyr. Filmen har premiere 24. mai

Rocketman

FOTO: Paramount Pictures

FOTO: Paramount Pictures

Nå som Bohemian Rhapsody-hypen er over, tar Rocketman over som den nye månedens biopic, men vi klager ikke. I Rocketman følger vi enda en legendarisk, britisk rockestjerne, nemlig Elton John, hvor Taron Egerton, mest kjent fra Kingsman-filmene, spiller John. Filmen viser Elton Johns liv gjennom flasbacks, hvor vi ser hans start som vidunderbarn på the Royal Academy of Music i London, til hans karrierestart og senere slit med depresjon, rusmisbruk og aksept av sin seksuelle legning. Filmen haddeførpremiere på Rockefeller 24. mai, men er å sees på kinoer fra 29. mai.

What/If

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Om du bare kjenner Renee Zellweger fra Bridget Jones dagbok-serien, kan du nå se henne som kvinnelig drittsekk som skremmer menn i denne nye Netflix-antologi serien. What/If er en emo-noir thriller som visstnok i hver sesong skal utforske et nytt moralsk problem, inspirert av kulturelle konsekvensmateriale, og makten en liten avgjørelse har til å forandre et helt liv. Serien skal utforske konsekvensene som følger når akseptable folk, gjør uakseptable ting. I første sesong ser vi Renee Zellweger spille styrtrike forsker Anne Montgomery, som sammen med mannen sin slår en avtale med en mystisk investor for å sikre finansiering til det nye tech-firmaet deres. 

She’s Gotta Have It

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Denne serien er langt i fra noe nytt, heller tvert imot, er den basert på Spike Lee sin første feature-film og hans gjennombruddsfilm, fra 1986. Om ikke det skulle være nok er serien også regissert av Spike Lee selv. Første sesong kom allerede ut i 2017, og nå 24. mai kom endelig sesong 2 ut. Serien følger Nola Darling som sliter med å være tro mot seg selv og drømmene sine, noe vi alle sliter med selvfølgelig, På toppen av det hele har hun 3 karer hun sjonglerer med som hun ikke klarer å velge mellom, og ting blir ikke lettere når disse tre karene møtes for å sammenlikne notater de har om Nola. En ordentlig moderne kjærlighetshistorie.

Brightburn

FOTO: SF Norge

FOTO: SF Norge

Nå som Avengers endelig har møtt sin ende, er det på tide å få inn litt superhelt-skrekk filmer. I superhelt tradisjon, følger vi I Brightburn et barnløst par som bor på en øde gård, hvor en natt det faller en meteor ned fra himmelen og lander like ved gården. Hva er inni meteoren spør du? Det er en baby. Paret tar inn babyen og kaller ham Brandon. Ti år sener finner paret ut at babyen har superkrefter, og han begynner å høre merkelige stemmer i hodet sitt, og begynner å oppføre seg mer og mer merkelig og ulydig. Etter hvert merker både foreldrene og resten av denne småbyen at ting ikke er helt på stell. Filmen har premiere 24. mai.

Jenny Førland