NY UKE, NY BINGE - #11

A-Liste - Alexandra P. Drakopoulos

Endelig er helga her atter en gang, og takk gud for det, eller universet, takk hva enn slags høyere makt du måtte tro på! Det er hvert fall fri fra alt som heter skole og jobb, og vi i PRESSA. gir deg en rekke filmer og tv-serier du kan slappe av med denne helga!


Triple Frontier

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Du vet når du tar en rolig guttetur til Sør-Amerika for å rane 75 millioner dollar fra en narkobaron, det vet hvert fall gutta i «Triple Froniter» alt om. I denne filmen stappfull med kjente navn, blant annet Ben Affleck, Oscar Isaac og Charlie Hunnam, drar fem tidligere militærsoldater dypt inn i jungelen i Sør-Amerika for å rane en narkokonge ved navn Lorea. I tradisjonen tro, går verken ranet eller flukten etter planen og disse fire militærgutta må finne en måte å komme seg ut av denne kinkige situasjonen. Høres riktignok ut som hvilken som helst standard action film, men hovedkarakteren må her forholde seg til moralske og etiske utfordringer i tillegg som gjør alt mer komplisert enn det allerede er fra før av. «Triple Frontier» hadde premiere på Netflix 13. mars.

First Reformed

FOTO: A24

FOTO: A24

I denne mørke skildringen av hvordan verden er idag, gjør Paul Schrader, kjent for Taxi Driver & American Gigolo, et spektakulært comeback. I denne filmen følger vi en småby prest, spilt av Ethan Hawke, som jobber hardt for å holde den lille kirken vedlike, i det kirkens 250-års jubileum nærmer seg med stormskritt, og presten sliter med å holde motet oppe. Gjennom en rekke hendelser, blant annet et møte med en miljøaktivist med alskens profetier om at miljøkrisen er første steget mot apokalypsen, får denne slitne presten til å sette spørsmål ved sin egen tro og moral. First Reformed er månedens film på Cinemateket, og er en del av den nye satsningen og samarbeidet mellom Cinemateket, VEGA Scene og Kunstnernes Hus Kino, hvor de tre institusjoner ønsker å fremme mer kunst-film.  

The Act /Mommy Dead & Dearest

FOTO: Universal Cable Productions

FOTO: Universal Cable Productions

Det finnes jo utallige serier og filmer som er basert på sanne historier, men om noen er like syk som denne her, har hvert fall ikke jeg hørt om. Vanlige tenåringer går jo gjennom puberteten og uendelige berg-og-dalbaner av hormonelt kaos. Gypsy Rose Blanchard derimot led av blant annet astma, leukemi og muskeldystrofi og må tilbringe resten av livet sitt i rullestol. Plutselig i 2015, dreper hun og den hemmelige kjæresten hennes, hennes stakkars mor, Dee Dee, som har tatt vare på henne i alle disse år. Når politiet omsider endelig finner Gypsy Rose, er hun både oppreist, oppegående og i beste velstand. Det viser seg at Gypsy Rose sin medisinske tilstand er et meget bra gjennomført narrespill, som resultat av Dee Dee sin lidelse Münchausen by proxy. Hele denne syke historien (ja den er sann!), blir nå serie laget av den amerikanske strømmetjenesten Hulu, men vil bli tilgjengelig for norske seere via HBO Nordic 21.mars. Om du ikke klarer å vente til da, ligger dokumentaren Mommy Dead & Dearest allerede ute på HBO Nordic, og er virkelig verdt å sjekke ut mens vi venter på The Act.

Arrested Development - Sesong 5

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Vi har jo nevnt Arrested Development tidligere i vår CULT-spesial fra før nyttår, men det betyr ikke at den ikke trengs å nevnes igjen. Nå kommer nemlig andre halvdel av sesong fem! Om du trenger en liten oppfriskning om hva serien går ut på, dreier den seg hovedsakelig rundt den styrtrike Bluth-familien som mister alt de eier etter at familiens patriark George Bluth Sr. Blir arrestert etter en rekke svindel-saker og korrupsjon til de grader blir om sider avslørt, og sønnens hans Michael må ta over som familiens overhode, tross hans egne ønsker om å være minst mulig involvert i denne dysfunksjonelle familien. De første 8 episodene av sesong kom i mai 2018, og nå 15. mars kommer de resterende 8, og vi kan igjen følge Bluth familien på nye, spennende, tragiske og dysfunksjonelle eventyr.

Queer Eye - Sesong 3

F

F

Reboots er ofte ikke alltid like bra som originalen, men her har vi virkelig et unntak fra regelen. For de som ikke husker Queer Eye for the Straight Guy eller Homsepatruljen som det het på godt norsk, er dette da forbedringsprogrammet for men, som i 2018 fikk en liten oppgradering av Netflix. Både i originalen fra tidlig 2000-tallet og nå i ny versjon, kommer da 5 homofile men som skal gjøre om og forbedre diverse aspekter av heterofile menn sine liv. Hvert medlem av «Fab Five» har sitt område de er ekspert for; mat og drikke, mote, kultur, design, og kroppsstell. Selv om dette dog kan virke overfladisk i første omgang er serien alt annet enn, og i denne nye versjonen forholder de seg ikke bare til heterofile men eksklusivt, men også andre homofile menn som trenger forbedring, og det er til og med en episode i sesong 2 hvor de forbedrer en dypt religiøs kvinne. 15. mars kommer sesong 3 av «Queer Eye» som det nå heter, og om du trenger en «feel good» serie er dette absolutt verdt å sjekke ut, og nå har du hele 3 sesonger du kan kose deg med!

Jenny Førland