NY UKE, NY BINGE - #24

A-liste - Marie H. Steinkjer

Juni er godt i gang, og for noen innebærer det sol og for andre er det regn og gode muligheter for å finne seg en ny favoritt-serie. Denne A-listen består av dramaserier og alle kan sees på HBO. Å skaffe seg én gratis måned på strømmetjenesten har aldri passet bedre.

Pretty Little Lies

Har du ikke sett sesong 1, så er det på tide å gjøre det nå. Ny sesong er i gang, og én episode ute. Hver mandag slippes det mer av den spennende dramaserien. Et drap er med på knytte et sterkt bånd mellom forstadsmødrene. Hemmeligheten dem bærer på, er det ikke alle som klarer å håndtere. Det verste er å avsløre, så skal ikke si mer enn at dette er en serie som må sees. Sesong to har vært etterlengtet. Nydelig musikk er med på å dra serien opp.

Foto: HBO Nordic

Foto: HBO Nordic

The Handmaid’s tale

Denne dystopiske serien er tilbake med ny sesong. Vi skal igjen følge Offred og hennes venner i det totalitære samfunnet som bruker kvinner som fødemaskin. Veien til frihet er fortsatt lang selv etter to sesonger. Likevel står kvinnene enda sterkere sammen, og drømmen om å ødelegge Gilead er nærmere en realitet enn aldri før. Dette er tredje sesong, og nye episoder hver torsdag. Allerede er det fire episoder ute som venter på å bli slukt. Fint når været ikke står til fjorårets suksess.

Foto: HBO Nordic

Foto: HBO Nordic

The Act

Vi gir oss ikke på gode dramaserier. The Act er en sann historie om 23 år gamle Gypsy Rose Blanchard som endte med å knivstikke sin egen mor. Grunnlaget for dette var manipulasjon gjennomført av moren Dee Dee. Gypsy levde hele livet som en syk unge. Helt siden Gypsy var fem år gammel, barberte moren hodet hennes og tvang henne i rullestol og sa at hun fra nå av var lam fra livet og ned. Dee Dee skapte sitt syke barn for å kunne få stønad fra staten. Serien viser hvordan livet til Gypsy utviklet seg, og hva som ledet fram til valget om å ta livet av sin egen mor.

Foto: Hulu

Foto: Hulu

Killing Eve

Enda mer god underholdning å se. En morsom serie som følger en katt-og-mus-lek mellom Eve, tidligere sikkerhetsagent i M15, og leiemorderen Villanelle. Begge er talentfulle og smarte, og går på en jakt mot hverandre. Serien er både morsom, underholdende og spennende. To sesonger er ute og er enda en grunn til å skaffe seg abonnement HBO.

Foto: BCC

Foto: BCC

Chernobyl

En mini-serie som tar for seg kjernekraftulykken i 1986 i tidligere Tsjernobyl nord for Kiev, datidens Sovjetunionen og opprydningen etter den. Den har fått stor oppmerksomhet og roses for kvalitet og historie. Serien har også økt innkjøp av jodtabletter. Serien bygger på beretningene til de menn og kvinner som ofret mye for å redde Europa fra en stor katastrofe. Serien er som nevnt en miniserie og består av fem deler.

Foto: HBO Nordic

Foto: HBO Nordic