NY UKE, NY BINGE - #25

A-liste - Steffen Tomt

Endelig var helgen kommet, og med sommerværet som lar vente på seg, har du en ekstra god grunn til å sette deg ned med noen gode filmer og serier denne helgen. Man kan jo tross alt vente på at sommerværet skal komme med god underholdning. Denne ukens liste med anbefalinger fra oss i PRESSET. består av hardtslående, brutale, og fantastiske filmer og serier du enten kan leie, kjøpe eller strømme.


“Euphoria” (HBO Nordic)

Opphavsrett: HBO Nordic / Foto: HBO Nordic

Opphavsrett: HBO Nordic / Foto: HBO Nordic

Serien alle snakker om - “Euphoria” er et dramatisk, brutal og ektefølt bilde av livet til en gjeng med high-school studenter, og deres kaotiske hverdag fylt med dop, kjærlighet, sosiale medier, sex og ikke minst traumer. Serien er å finne på strømmetjeneste HBO Nordic.

Seere advares mot brutale og voldsomme scener, som kan oppleves som både støtende og problematiske for mange - omtaler av serien støtter opp under denne advarselen, så ikke ta lett på det å se denne dramatiske skildringene av livet til disse unge menneskene i en usikker verden.

På tross av advarsler fra hovedprotagonisten og skuespilleren Zandaya Coleman, som spiller Rue Bennet, samt andre anmelder, er dette en serie du virkelig burde se denne sommeren - om ikke den viktigste.

“Black Mirror” - Sesong 5 (Netflix)

Opphavsrett: Netflix / Foto:  Whats New on Netflix

Opphavsrett: Netflix / Foto: Whats New on Netflix

Den dystopiske og skremmende serien, som de aller fleste har fått kjennskap til nå, er tilbake med sin femte sesong. Til forskjell fra de tidligere sesongene, har den nyeste og femte sesongen bare tre episoder og skryte av, men det er likevel tre fantastisk bra episoder. Serien er å finne på Netflix, med alle tre episodene ute.

Med alt fra problematiske hjelperoboter som minner mye om Google Homes Alexa, og Apples Siri, til nye fremtidige aspekter av VR-spilling og virkelighetsoppfattelse, og tilslutt et kritisk blikk på bruk av sosiale medier - “Black Mirror” - Sesong 5 har det hele. Episodene ligger som vanlig på rundt en time, som vil si at du kan fint bruk helgen på å bli bekymret over teknologiens fremtidige utvikling. Serien er å finne på Netflix, med alle tre episodene ute.

“I Am Mother” (Netflix)

Opphavsrett: Netflix / Foto:  New On Netflix UK

Opphavsrett: Netflix / Foto: New On Netflix UK

Satsningen på utenlandske filmer har nesten aldri vært større, og med dette nyeste innslaget til Netflixs sci-fi og skrekk-film samling får publikum en fantastisk bra australsk produsert film å bruke helgen på. 

I en dystopisk fremtid har mennesket møtt sin ende, og den eneste som kan bringe menneskeheten tilbake er en moderlig robot. Alt blir snudd på hodet i det den unge tenåringsjenta som har blitt oppdratt i en bunker sammen av sin moderlig robot, tviler på hva som faktisk er sannheten. 

Filmen føyer seg inn i rekkene blant andre dystopiske fremtidsfilmer som “Terminator”“IO”, og “Ex Machina”, og er virkelig en film som det er verdt å bruke en kveld på denne helgen - tematikken har aldri vært mer relevant enn nå. Filmen er å finne på Netflix.

“Destroyer” (ViaPlay)

Opphavsrett: 30 West, Automatik Entertainment / Foto:  IMDb

Opphavsrett: 30 West, Automatik Entertainment / Foto: IMDb

Anmelderne er enstemmige - Nicole Kidman gjør en av sine aller beste roller i Destroyer, denne dramatiske og brutale action filmen fra 2018. Filmen er å finne på ViaPlay og kan leies i 24 timer for ikke mer enn 49 kr, eller så kan den også kjøpes for 149 kr hvis man ønsker. 

Med en utrolig miks av tilbakeblikk, frempek og sammenhengende filming er dette et visuelt mesterverk man virkelige burde sette av tid til. Som en ung offiser gikk Eirin undercover og infiltrerte en kriminell gruppe, som hun nå blir nødt til å møte på nytt når lederen av gruppen dukker opp igjen, og problemene følger. 

En brutal skildring av livet til en etterforsker i møte med sin egen historie, og voldelige tendenser gjør denne filmen til en ufattelig opplevelse. For fans av Kidman og hennes rå skuespill, er dette en “must” for helgen

“Escape at Dannemora” (HBO Nordic)

Opphavsrett: HBO Nordic / Foto:  IMDb

Opphavsrett: HBO Nordic / Foto: IMDb

En dramatisk og hardtslående serie basert på den sanne historien om to fanger som rømte fra fengselskomplesk i New York 2015. “Escape at Dannemora”skildrer hvordan to fanger skapte kaos i delstaten New York i det de klarte å komme seg ut fra fengselskomplekset, alt ved hjelp av en kvinnelige fengselsbetjent med en historie hos dem begge. Serien er å finne på HBO Nordic.

Med hele sesong 1 av serien ute på HBO Nordic, hvor episodene er så mange som åtte stykker á ca. 1 time spilletid, er det bare å sette seg til rette, og gjøre seg klar for en rå, teknisk imponerende og hardtslående skildring av en sann historie.

Regissør Ben Stiller har klart det igjen, og imponerer både anmeldere og publikum med denne fantastiske seriene.