NY UKE, NY BINGE - #14

A-liste - Ariam Amanuel

Da er det helg igjen, som betyr endelig fri! Så finn deg til rette, ta frem favoritt snacksen din og gjør deg klar for enda en liste med filmer og serier du kan binge på i helgen.


The Disappearance of Madeleine McCann

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Vi har alle hørt om Madeleine McCann. Den lille tre åringen som ble bortført på ferie i Portugal i 2007. 12 år senere er hun fortsatt savnet og det har nå kommet en dokumentar om hele saken. I dokumentaren blir du tatt med inn i etterforskningen. Det blir forklart hva som skjedde kvelden hun ble bortført og tiden som følger etter. Vi får se nærmere på mistenkte, teorier om hva som skjedde og hvordan politiet og etterforskere har jobbet med saken. Saken er fortsatt uløst, men dokumentaren gir deg mange detaljer du kanskje ikke visste før.

Chilling Adventures of Sabrina

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Tenåringsheksen Sabrina er tilbake i sesong 2. Serien er den perfekte blanding av grøsser og humor. Serien er basert på tegneserien med samme navn og er i samme tegneserieunivers som Archie. Derfor er Riverdale og Chilling adventures of Sabrina søskenserier. Det morsomme er at nabobyen Riverdale blir nevnt i serien noen ganger. I første sesong kom Sabrina, som er halvt heks og halvt menneske ofte ovenfor valget mellom det gode og det onde. Serien har mange kontraster og Sabrina må ta livsavgjørende valg. Jeg er nå spent på hva sesong 2 har i vente.

A Star is Born

FOTO: Rob Walsh/ Unsplash

FOTO: Rob Walsh/ Unsplash

Er du gira på en romantisk musikal i helgen. Da er denne filmen perfekt for deg. I filmen møter vi Bradley Cooper som spiller Jackson Maine. Filmen er også regissert av Bradley Cooper. Han spiller en berømt rockestjerne og oppdager artisten Ally, aka Lady Gaga på en bar. Dette er også Lady Gaga´s første hovedrolle.  De to forelsker seg og hun blir med han på turne.  Der begynner karrieren til Ally og ta av, samtidig som Jackson begynner å bli sjalu. I tillegg står karrieren hans på spill på grunn av for mye alkohol og narkotika. A star is born har blitt filmatisert tre ganger tidligere. Først med Janet Gaynor og Fredric March i 1937, så med Judy Garland og James Mason i 1954 og Barbra Streisand og Kris Kristofferson i 1976.

My friend Dahmer

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Denne filmen er baser på den ekte historien om Jeffrey Dahmer. En av de meste kjente amerikanske seriemorderne. Historien hans har tidligere blitt filmatisert i 2002, hvor det for det meste handlet om voksenlivet hans. Her er det ungdomsårene hans som er i fokus. Filmen er basert på tegneserien, laget av hans egen ungsomsvenn John Backderf. Dette gjør historien mer spesiell fordi det blir en slags vitnebeskrivelse med det han opplevde sammen med Jeffrey. I filmen ser vi hvordan familien hans faller fra hverandre og ønsket om å drepe sakte men sikkert stiger. Du kan nå streame filmen på Netflix.

The Hate u Give

FOTO: T. Chick McClure/ Unspash

FOTO: T. Chick McClure/ Unspash

The hate u give er en rørende film som tar opp viktige temaer om rasisme og politivold i USA. Starr Carter er en 16 år gammel jente som lever mellom to verdener. Det fattige svarte strøket hvor hun bor og den fine privatskolen hun går på. Historien tar en brå vending når Starr er vitne til at hennes barndomsvenn Khalil blir skutt og drept av en hvit politimann. Etter hans død bryter nabolaget ut i demonstrasjoner og hendelsen blir en forsidesak. Noen av vennene hennes på privatskolen mente til og med at Khalil kanskje fortjente det.Starr en nødt til å ta et viktig valg som til og med kan sette hennes eget liv i fare. Filmen tar opp hendelser som skjer i virkeligheten og er blitt inspirert av bevegelsen Black Lives Matter.

Jenny Førland