NY UKE, NY BINGE - #13

A-Liste - Alexandra P. Drakopoulos

Endelig er helga her atter en gang, og takk gud for det, eller universet, takk hva enn slags høyere makt du måtte tro på! Det er hvertfall fri fra alt som heter skole og jobb, og vi i PRESSA. gir deg en rekke filmer og tv-serier du kan slappe av med denne helga!


Vox Lux

FOTO: Tour de Force

FOTO: Tour de Force

En av de mest bemerkningsverdige filmene fra 2018 har endelig Norgespremiere. 29. mars kommer Vox Lux til norske filmlerreter, hvor vi får se Natalie Portman som popsensasjon og Jude Law som lidenskapelig manager. Portman gjør dog ikke sin ankomst før i andre del, hvor vi i første del ser hennes ynge motpart spille den unge Celeste som etter å ha overlevd en tragisk hendelse, og for å bearbeide traumene skriver hun en sang sammen med søsteren. Sangen blir en hit, Jude Law kommer inn som manager og Celeste har nå en fremragende popkarriere. Det er Celeste i voksen alder at Portman gjør sin entre, hvor Celeste nå forbereder seg på et comeback, samtidig som hun må forholde seg til søsteren og datteren i tillegg. Vox Lux tar her opp vår forvrengte syn på popkulturen og hvordan aktuelle hendelser preger den.

The Dirt

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

The Dirt hadde riktignok premiere på Netflix forrige uke, men vi slenger med den i denne ukens PRESSA. fremdeles. Basert på boken med samme navn fra 2001, skildrer The Dirt både oppturene, nedturene og gjenoppstandelse til det amerikanske rockebandet Mötley Crue og deres omspente rockestjerneliv. Her ser vi kjente navn som selveste Machine Gun Kelly og Iwan Rheon, eller kanskje bedre kjent som den mildt sagt kontroversielle Ramsay Bolton fra Game of Thrones, oppkledd i fullstendig 80-tall glamrock antrekk, noe som er virkelig et syn for såre øyne. Filmen spiller riktignok på en rekke klisjeer fra musikkfilmsjangeren men viser også til en mørkere undertone med tematikk om narkotika og andre negative sider ved det glamoriserte rockestjernelivet. Enten du er kjent med Mötley Crue fra før av eller aldri har hørt om de, vil nok The Dirt være noe av interesse for alle og enhver.

The Highwaymen

FOTO: Netflix

FOTO: Netflix

Det er et fåtall som ikke har hørt om radarparet Bonnie og Clyde, men hva med mennene som jaktet på dem? De får vi vite litt mer om i The Highwaymen, hvor vi ser Woody Harrelson og Kevin Costner som to tidligere Texas Rangers som er hyrt inn for å spore opp og drepe beryktede Bonnie og Clyde. Filmen, som er basert på virkelige hendelser, har vært i utvikling i flere år, hvor produsenten tok opp prosjektet så tidlig som i 2005, før Netflix i 2018 tok prosjektet i deres hender, hvor filmen nå ser dagens lys da den endelig har premiere nå 29. mars. Etter utallige filmer som har filmatisert historien til det notoriske paret Bonnie og Clyde, hvor de aller fleste romantiserer og glamoriserer dem, kan The Highwaymen muligens gi et nytt perspektiv på denne mye gjenfortalte historien.

What We Do in the Shadows

FOTO: Defender Films/ FX Productions

FOTO: Defender Films/ FX Productions

Vi slår til igjen med en aldri så liten dobbelt-anbefaling denne uken også. Denne gangen er det skrekk-komedien What We Do in the Shadows, som nå nylig er blitt gjort om til serie. Både i filmen fra 2014 og den nye serien basert på filmen, følger vi de tre romkameratene Nandor, Laszlo og Nadja i ordentlig mokumentar stil. Disse tre romkameratene skiller seg dog ut fra et eller annet vanlig kollektiv, da de er vampyrer og har bodd sammen i flere hundre år, hvor vi følger dem på deres oppturer og nedturer gjennom vampyrtilværelsen og hvordan livet er som vampyr i en menneskeverden. Produsenten av filmen, Jermaine Clement, står også bak serien så serien forholder noenlunde det samme preget som filmen, med små endringer som blant annet navn og sted. Filmen er tilgjengelig på HBO Nordic, og serien har premiere 28. mars på HBO Nordic også, hvor det kommer nye episoder hver uke.

Kvinneguidens venner

FOTO: Neil Godding/unsplash.com

FOTO: Neil Godding/unsplash.com

Denne podcasten er langt i fra ny, dog relativ fersk på podcast-markedet, men absolutt verd å få med seg. Kvinneguidens venner Linnéa Myhre og Stine Melbø gir lytteren en guidet tur gjennom de utallige forumene som er å finne på Kvinneguiden sine nettsider, og viser oss det beste og verste fra internettets noe forunderlige sider. Her går vi gjennom alle mulige temaer, alt fra hvorvidt pannekaker kan kalles middag, kvinnelige stalkers, seriemordere og toppblogger Caroline Berg Eriksen. Om du er meget godt kjent med Kvinneguidene fra før av eller aldri har vært borti det noensinne, er denne podcasten noe å få med seg, enten du er kjent med fenomenet som kalles Kvinneguiden eller om du vil bare høre om andres finurlige tanker som de publiserer på nettet.

Jenny Førland