NY UKE, NY BINGE - #34

A-liste - Steffen Tomt

August måned nærmer seg slutten, men strømmetjeneste pumper ut innhold som aldri før. Her er ukens fem anbefalinger med filmer og tv-serier du kan strømme, leie og binge gjennom helgen.


Opphavsrett: Netflix / Foto:  Redcaps

Opphavsrett: Netflix / Foto: Redcaps

“Peaky Blinders” (Netflix)

I påvente av den mildt sagt etterlengtede femte sesongen av den 1920-talls britiske gangsterserien “Peaky Blinders” som kommer ut senere i høst, er det bare å komme seg gjennom de allerede fire sesongene som ligger ute på Netflix.

Cilian Murphy spiller den steinharde og iskalde Tommy Shelby i det han leder sin gangsterfamilie gjennom søla i Birmingham og England i 1920-årene.

En brutal, voldelig, ærlig og hardtslående serie som setter standarden høy på alle mulig tenkelige måter.

 
Opphavsrett: Netflix / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Netflix / Foto: IMDb

“Mindhunter - Sesong 2” (Netflix)

Når vi snakker om etterlengtede serier, så er krimserien “Mindhunter” endelig tilbake med en ny sesong. Setting for serien er ikonisk på alle mulige måter: 1970-tallet, USA, en erfaren FBI agent og hans nybegynner av en partner, og en ‘open case’ de ikke klarer å løse.

Jakten på det ingen hadde hørt om før førte dem til kilden for inspirasjon, for alle seriemordere henter jo inspirasjon fra et sted. “Mindhunter” er like skremmende som den er fengslende, og sesong to av serien gir oss endelig det vi har ventet på.

 
Opphavsrett: Netflix / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Netflix / Foto: IMDb

“Gerald’s Game” (Netflix)

Et friskt pust inn i “Skrekk” og “Thriller” seksjonen til Netflix er “Gerald’s Game”, en filmadaptasjon basert på Stephen Kings anerkjente og skremmende bok med samme navn.

Jessie, i et desperat forsøk på å redde ekteskapte sitt, blir med på ektemannens sexlek da alt går galt. I en skremmende situasjon ligger Jessie lenket fast til sengen, og må møte sine verste mareritt og mørke hemmeligheter.

Dette er en av de mest imponerende filmadaptasjonen på lenge, og filmen etterlater deg både med ubehag og et ønske om å ikke lukke øynene. Perfekt for en skremmende kveld, helst på hytta langt unna andre mennesker.

 
Opphavsrett: A24 / Foto:  IMDb

Opphavsrett: A24 / Foto: IMDb

“Hereditary” (ViaPlay)

Med sommerens store kinopremiere av “Midsommer” kan vi ikke gjøre noe annet en å anbefale “Hereditary” regissøren av “Midsommar” store suksess fra 2018.

Etter at familiens matriark dør, blir en sørgende familie rammet av mystiske og forferdelige hendelser, og mørke hemmeligheter begynner sakte å nøstes opp.

Det finnes ikke ord nok for å dekke følelsene en får av denne filmen, men skremmende ubehagelig er det nærmeste en kan komme. Vår tids ‘Psycho’, om ikke enda bedre. Sees på eget ansvar.

 
Opphavsrett: Annapurna Pictures / Foto:  ViaPlay

Opphavsrett: Annapurna Pictures / Foto: ViaPlay

“Sorry to Bother You” (Netflix / ViaPlay")

I et overraskende trekk har både Netflix og ViaPlay skaffet seg rettighetene til å strømme den alternative, grusomme og fantastiske grøsser/humør filmen “Sorry to Bother You” fra 2018.

En film som leker med sjangere som skrekk, horror, sci-fi, komedie og grøsser gir deg en følelse av alt på en gang, samtidig som publikum blir utfordret ved hver eneste scene. Har du ikke sett denne allerede har du ingen unnskyldninger lenger: sett i gang.