NY UKE, NY BINGE - #36

A-liste - Steffen Tomt

Høsten er virkelig i anmarsj, og vi gleder oss til en helt fantastisk September! Denne ukens fem anbefalinger er en variert miks med fantastiske serier og filmer, så velg med omhu, og nyt helgen!


Opphavsrett: Netflix / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Netflix / Foto: IMDb

“Dear White People - Sesong 3” (Netflix)

Netflix legger ikke skjul på høstens nyheter, og slår nok en gang til med en ny sesong av den ærlige og spennende serien “Dear White People”.

Sett deg til rette, finn fram popcornet, og se en fantastisk serie om en hvordan livet som afroamerikanske studenter på en historisk hvitt universitet i USA gir daglige påminnelser om rasismens fotfeste, fordommer, og alt annet som kan utfolde seg på et campus - for det er mye. 

Historien plukkes perfekt opp fra der den slapp i sesong to, og er en vanvittig godt gjennomført dramatisk humorserie, med et satirisk skarpt poeng som du ikke kan unngå å bli stukket av.


Opphavsrett: United International Pictures / Foto:  IMDb

Opphavsrett: United International Pictures / Foto: IMDb

“A Quite Place” (Netflix)

Hva er vel en anbefalingsliste uten en skremmende god thriller? De aller fleste kjenner til John Krasinski fra rollen som Jim i komiserien “The Office” men her briljerer Krasinski som både regissør og skuespiller i en av høstens mest originale skrekkfilmer.

Det som gjør at filmen skårer så utrolig høyt er originaliteten og det totale bruddet med normale filmkonvensjoner - det er ikke lydene som gir deg gåsehud her, men fraværet av lyd.

Så sett deg tilrette, skru lyden høyt opp, og lukk vinduet - du vil ikke gå glipp av denne i helgen.


Opphavsrett: Filmdistrict / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Filmdistrict / Foto: IMDb

“Drive” (HBO Nordic)

Ryan Gosling gjør en helt ufattelig god prestasjon i denne moderne av klassikeren “Drive” fra 2011. Til å være en filmadaptasjon fra et litterært verk, viser filmen muskler på størrelse med Gosling sine egne.

En thriller uten like, med mer dramatikk en kan forvente sørger for at man sitter ytterst på setekanten og kan føle G-kreftene sette inn i takt med Goslings vannvittige kjøring.

Som filmens tagline bekrefter, det er aldri en clean-get away, og det gjelder for publikum også. Du glemmer ikke denne på en stund.


Opphavsrett: Maipo Film / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Maipo Film / Foto: IMDb

“Harajuku” (ViaPlay)

Amandaprisen 2019 ble nylig avholdt, og en av de store vinnerne av årets prisutdeling var den ektefølte filmen Harajuka regissert av ingen andre Eirik Svennson.

En film om unge mennesker, kjærlighet, og hva som skjer i etterkant av et selvmord - en sterk film om alt det som gjør oss menneskelig, som også er det som gjør alt rundt oss problematisk.

Er det en norsk film du burde se i år, har du funnet den. Gjør deg klar for en emosjonell reise.


Opphavsrett: Netflix / Foto:  IMDb

Opphavsrett: Netflix / Foto: IMDb

“The Family” (Netflix)

Ukens anbefalinger avsluttes med en miniserie levert av strømmegiganten Netflix, som kanskje kan ta vekk fokuset ditt på samfunnets problemer, og gi deg kraftige konspirasjonstanker istedet (en god byttehandel?).

“The Family” gir oss et innblikk i en av verden av mystikk, konservatisme, og mektige, innflytelsesrike og hvite kristne mennesker.

Et hemmelig samfunn som gjør absolutt alt de kan for å nå sine globale mål gir en assosiasjoner til populismens fremvekst i verdenssamfunnet, og gir deg et påfyll med denne ukens konspirasjonsteorier. Ingen har noensinne dødd av litt konspirasjonsteorier, så vidt vi vet.